Răcărenii, cu mic, cu mare, s-au regăsit şi au fost alături de istoria localităţii prin diverse activităţi, dând viaţă oraşului

Răcari a sărbătorit în acest sfârşit de săptămână, Zilele oraşului iar adiministraţia locală şi răcărenii, cu mic, cu mare, s-au regăsit şi au fost alături de istoria localităţii prin diverse activităţi, dând viaţă oraşului. Primăria Răcari şi Consiliul Local Răcari au pregătit activităţi culturale, educaţionale, de evocare istorică şi nu în ultimul rând premierea fruntaşilor răcăreni, oameni care în fiecare zi, prin acţiunile şi implicarea lor, contribuie la dezvoltarea comunităţii alături de administraţia condusă de edilul Marius Caraveţeanu.
Manifestările au debutat la sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Ion Ghica”, oficiile de gazdă fiind făcute de edilul oraşului, Marius Caraveţeanu. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă.
Ca în fiecare an, a avut loc şi un moment în care răcărenii să-şi amintească de înaintaşii lor care au reprezentat cu cinste ţara, „Omagiu lui Ion Ghica”. Momentul a fost punctat atât de edilul Marius Caraveţeanu cât şi de directorul Liceului „Ion Ghica ” Răcari, prof. Alexandru Mitru .
În cadru festiv, alături de invitaţi de seamă precum prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedintele Senatului SNSPA , generalul de brigadă (r) dr. Marius Dumitru Crăciun şi multiplul campion al skandenbergului romanesc, Radu Valahu, edilul Marius Caraveţeanu a trecut la premierea fruntaşilor răcăreni, oameni care în fiecare zi, prin acţiunile şi implicarea lor, contribuie la dezvoltarea comunităţii alături de administraţia.
Anul acesta au fost acordate două premii speciale iar nominalzările au făcute de edilul Marius Caraveţeanu.
Primul premiu special a fost oferit Anei, fetiţa care învins o tumoare. Ana a fost mai tare decât tumoarea. Profesorul Oana Hrehoreşen este omul care a cunoscut foarte bine suferinţa Anei şi imediat a cerut sprijinul edilului Marius Caraveţeanu, care la rândul său, a cerut sprijin la nivel central, şi Ana a fost salvată.
A fost un moment plin de emoţie iar pe chipul celor peste 100 de persoane prezente în sală, am zărit lacrimi.
După acest moment plin de emoţie, au primit distincţii:profesorul anului, învăţătorul anului, educatorul anului, poliţistul anului, pompierul anului, jandarmul anului şi cei mai buni elevi de la clasa pregătitoare până la liceu, participanţi şi laureaţi ai diverselor activităţi şcolare şi concursuri. Mişcare în aer liber şi skandenberg cu Ion Oncescu şi Radu Valahu
La Răcari, administraţia condusă de edilul Marius Caraveţeanu, pune mare accent pe tânăra generaţie dar şi pe latura sportivă.
Autorităţile din Răcari au pregătit competiţii sportive şi în cadrul ediţiei din acest an a Zilelor oraşului Răcari: ciclism, desene pe asfalt, handbal, fotbal şi, nu în ultimul rând concursul şi demonstraţiile de skandenberg în compania lui Ion Oncescu, campion mondial la skanden-berg şi multiplului campion al skandenber-gului românesc, Radu Valahu.
Duminică de dimineaţă, edilul Marius Caraveţeanu le-a înmânat fruntaşilor răcăreni, premiile promise, câte o bicicletă. După acest moment, s-a dat startul concursului de ciclism care s-a desfăşurat pe traseul Primăria Răcari – satul Ghimpaţi, dus-întors. La start, alături de primarul Marius Caraveţeanu s-au încris concurenţi de toate vârstele care au purtat tricouri şi şepci cu mesajul ” I LOVE RăCARI ” .
Cursa a fost una plăcută. La Ghimpaţi, la Pădurea Paraşutiştilor, concurenţii au fost aşteptaţi cu apă rece, au făcut o poză de grup la platanul sublocotenentului Barbu Petre Marian iar după o mică pauză au pornit din nou la drum. Cicliştii au fost însoţiţi pe tot parcursul traseului de poliţie, poliţie locală şi ambulanţă. Chiar dacă a fost foarte clad, nimeni nu a abandonat cursa. Primarul Marius Caraveţeanu ne-a mărturist că acest concurs deja a devenit o tradiţe la Răcari. Nu au lipsit premiile pentru concursul de ciclism, desene pe asfalt, fotbal şi handbal. Cel mai vârstnic biciclist a primit un premiu deosibit anul acesta, o bicicletă, totodată şi cel mai vechi participant la cursele de ciclism din Răcari a primit în dar o bicicletă.
Concursul şi demonstraţiile de skan-denberg în compania lui Ion Oncescu, campion mondial la skandenberg şi multiplul campion al skandenbergului romanesc, Radu Valahu, au debutat cu un meci între edilul Marius Caraveţeanu şi Radu Valahu.
Edilul Marius Caraveţeanu, pornind de la un vechi dicton latin „Mens sana in corpore sano” şi de la citatul lui Hillary Clinton – „Fiecare copil are nevoie de un campion”, a ţinut să-i invite la Răcari pe Ion Oncescu, campion mondial la skan-denberg şi multiplului campion al skan-denbergului romanesc, Radu Valahu. Concursul de skandenberg de la Răcari s-a dovedit o reuşită. Nu au lipsit medaliile şi diplomele pentru câştigători.
La final, a urmat un moment emoţionat, atât câştigătorii de la skandenberg cât şi invitaţii Ion Oncescu, campion mondial la skandenberg şi multiplul campion al skan-denbergului romanesc, Radu Valahu dar şi edilul Marius Caraveţeanu au făcut o poză de final cu drapelul României pe umeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În PNL Târgovişte nu este loc pentru traseiştii politici "decuplaţi" de la ciolan

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Târgovişte – preşedinte Aurelian Cotinescu, se raliază deciziei adoptate la nivel central, de a nu primi în rândurile sale traseişti politici, de a nu colabora cu personaje interesate de avantaje şi câştiguri în plan personal. Ca motivaţii suplimentare, aceştia amintesc de „jignirile la […]