Prezenţă fizică la cursuri în peste două treimi din unităţile de învăţământ din Dâmboviţa

Începând de miercuri, 5 mai 2021, 351 unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa desfăşoară cursurile în scenariul 1, cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea integrală a normelor de protecţie. În scenariul 2 funcţionează 154 unităţi de învăţământ.
În conformitate cu prevederile Ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3235/2021, cu modificările şi completările ulterioare, scenariul 2 presupune prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
„Din totalul de 66934 preşcolari şi elevi din judeţul Dâmboviţa, 74.25% sunt prezenţi fizic la şcoală (49692), 14.86% continuă cursurile în sistem online (9947, dintre care 271 din motive medicale), iar 10.89% sunt în vacanţă (7295 elevi din clasele a VIII-a, a XII-a zi şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, care încep cursurile pe data de 10 mai 2021)”, precizeză inspectorul şcolar general Cătălina Homeghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AIOANI, GAFĂ MONUMENTALĂ ŞI CHINDIA PIERDE PRIMELE PUNCTE ÎN PLAYOUT Chindia Târgovişte - Gaz Metan Mediaş 1-1 (0-0)

Stadion: Municipal (Buzău). Fără spectatoriAu marcat: D. Popa (min. 52) – Diogo Valente (min. 72)Chindia: Aioani (Moldovan ’76) – Căpuşă, Piţian (Kocici’46), P. Iacob, C. Dinu – Dulca, Raţă – D. Popa, Neguţ,Dumitraşcu – D. Florea (Berisha ’85). Antrenor EmilSăndoi;Gaz Metan: Pleşca – Yuri (Baco ’46), Larie, Horj -Butean, Moura, […]