POŞTAŞII, ÎN GREVĂ

0 0

postasiPoştaşii au pichetat ieri sediul Poştei Române, nemulţumiţi de intenţiile companiei de a reduce veniturile lucratorilor poştali, şi ameninţa cu un miting în 12 februarie, în Piaţa Constituţiei. Sindicatul Lucratorilor Poştali din România, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Poşta şi Comunicaţii, a precizat ca organizeaza acţiuni de protest faţa de intenţiile CN Poşta Româna de reducere a veniturilor lucratorilor poştali, dar şi faţa de procesul de reorganizare şi restructurare. Sindicaliştii au menţionat ca acţiunile de protest au început ieri cu un pichet în faţa sediului Companiei Naţionale Poşta Româna şi vor continua cu un miting în 12 februarie, în Piaţa Constituţiei. Poşta Româna va fi privatizata prin majorare de capital pâna la mijlocul lunii iunie, publicarea anunţului de licitaţie urmând sa aiba loc pâna la finalul lunii februarie, cu condiţia aprobarii procedurii de catre Comisia Europeana. Guvernul va solicita acordul CE pentru privatizarea unei participaţii majoritare la compania de stat Poşta Româna prin majorare de capital, se arata în scrisoarea de intenţie convenita de Guvern cu FMI, document obţinut de Mediafax. Pâna la începutul lunii aprilie va fi stabilita o lista de investitori eligibili, prin aplicarea unor criterii de pre-eligibilitate. Guvernul va selecta investitorii eligibili pâna la mijlocul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi semnat pâna la mijlocul lunii iunie 2013. Poşta Româna este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii poştale.
Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital. În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice. Compania avea la sfârşitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariaţi a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sfântul Haralambie, patron al ciumei - tradiţii şi superstiţii

Mâine, credincioşii ortodocşi îl praznuiesc pe Sfântul Haralambie. Fiindca vindeca oamenii şi animalele fara plata, lumea l-a facut sfânt pe Haralambie, patron al ciumei. Sf. Mucenic Haralambie a trait în sec al III-lea d.H. şi era vestit pentru puterea credinţei sale şi ardoarea cu care propovaduia sfintele învaţaturi creştine. A […]