Poliţistul, prietenul meu!

Ş.E.

politieŞirul acţiunilor de prevenire desfăşurate de către ofiţerii Centrului de Prevenire din Târgovişte a continuat la sfârşitul săptămânii trecute.
Elevii de clasa I a şcolii „Radu cel Mare” din Târgovişte i-au avut oaspeţi pe agent şef Liliana Mihaela Tănase şi pe comisar şef Niculae Ion, care i-au introdus pe cei mici în „lumea poliţiştilor”, asta pentru că fiecare băiat sau fetiţă îşi doreşte mai nou să se facă poliţist(ă), nu educatoare sau cosmonaut ca altă dată.
Întâlnirea a fost structurată în aşa fel încât copiii să se familiarizeze şi să deprindă noţiuni despre regulile de circulaţie, scopul fiind acela de prevenire a accidentelor rutiere în rândul copiilor.
Elevilor le-a fost citită povestea „Fetiţei curajoase” şi toţi micuţii au trăit cu sufletul la gură aventurile copilei care a reuşit într-un final să elimine toate piedicile pe care le-a întâmpinat doar din neatenţie. După aceea, fiecare elev a primit coli pe care au desenat – după inspiraţie – teme legate de circulaţie. O altă activitate propusă de oaspeţii poliţişti şi primită cu entuziasm de cei mici a fost cea în care au trebuit să creeze cu fiecare literă cuprinsă în cuvântul „poliţist” alte cuvinte care să exprime activităţi legate de circulaţia rutieră.Şi pentru că toţi copiii s-au descurcat admirabil, au fost receptivi şi au demonstrat că într-adevăr cunosc regulile de circulaţie şi sunt prieteni ai poliţiştilor, au primit la finalul activităţii câte o diplomă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

NOUL PERMIS EUROPEAN DE CONDUCERE

Reînnoirea periodică a permiselor Reînnoirea periodică a permiselor auto în întreaga UE este esenţială pentru combaterea fraudei şi pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere. Conform noilor norme, permisele de conducere trebuie reînnoite, pentru conducătorii de automobile şi motociclete, o dată la 10-15 ani, în funcţie de statele membre. Conducătorii de autobuze şi […]