Plăţi în avans pentru agromediu şi fermierii din zonele defavorizate

chindia-craiovaAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 65/2011, statele membre pot decide să plătească, în cadrul angajamentelor încheiate de beneficiarii măsurilor Axei II din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), un avans în cuantum de până la 75% din suma cuvenită fermierilor care au depus cereri de plată în cadrul Campaniei de sprijin pe suprafaţă 2013.
Începând cu data de 05 septembrie 2013, APIA efectueză plăţi în avans pentru beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală 211 -Plăţi pentru zona montană defavorizată, 212 -Plăţi pentru zone defavorizate – altele decât cele montane şi 214 – Plăţi pentru agromediu, din Axa II – Campania 2013.
Acordarea plăţilor în avans este justificată de necesitatea pregătirii unor măsuri administrative care să asigure efectuarea plăţilor către toţi solicitanţii, până la finalul implementării PNDR 2007 – 2013, dar şi pentru a veni în sprijinul fermierilor în vederea acoperirii cheltuielor necesare pentru înfiinţarea culturilor de toamnă şi pentru a încuraja respectarea bunelor practici agricole şi de mediu. În judeţul Dâmboviţa, vor beneficia de aceste plăţi aproximativ 4.000 de fermieri.
Plăţile vor fi efectuate la un curs euro de 4,4445 lei, valoare stabilită de Banca Centrală Europeană în data de 31.12.2012.
Pentru aceste plăţi APIA a previzionat aproximativ 300 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MĂSURI FERME PENTRU REZOLVAREA PROBLEMEI CÂINILOR VAGABONZI

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, viceprimarul Târgoviştei – Ciprian Prisăcaru şi directorul Direcţiei de Salubritate – Dănuţ Badea au abordat subiectul câinilor vagabonzi, care, în ultima vreme, ridică mari probleme. Ciprian Prisăcaru a precizat că, în urmă cu câteva zile, executivul primăriei, consilieri locali, ONG-uri, Direcţia de salubritate […]