O zi liberă pentru salariaţii care se vor autorecenza prin intermediul internetului la recensământul din 2021

Ordonanţa de Urgenţă nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede ca persoanele salariate care se autore-cenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode.
Dovada autorecenzării online se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.
Astfel, angajatorii persoanelor care fac dovada autore-cenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.
Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ
RPL2021.

În perioada iulie-noiembrie 2021 se desfăşoară, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor. Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea online pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.
În perioada august-septem-brie 2021 se realizează colectarea online a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prezenţă fizică la cursuri în peste două treimi din unităţile de învăţământ din Dâmboviţa

Începând de miercuri, 5 mai 2021, 351 unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa desfăşoară cursurile în scenariul 1, cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea integrală a normelor de protecţie. În scenariul 2 funcţionează 154 unităţi de învăţământ.În conformitate cu prevederile Ordinului comun al ministrului Educaţiei şi […]