Natalitatea, în scădere accentuată în Dâmboviţa

Evoluţia principalelor fenomene demografice, la nivelul Judeţului Dâmboviţa, în luna septembrie 2018, a fost caracterizată prin scăderea natalităţii şi creşterea mortalităţii. Comparativ cu septembrie 2017 a scăzut numărul naşterilor şi a crescut numărul deceselor, fiind constatat un regres inclusiv în ceea ce priveşte numărul căsătoriilor.
Raportat la luna august 2018, în luna septembrie, în matrnităţile din judeţ s-au născut 351 copii, cu 117 naşteri mai puţine decât în luna august 2018. În acelaşi timp, numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în luna septembrie 2018 a fost de 449.
În consecinţă, sporul natural a fost negativ, de -98 persoane (născuţii vii înregistrând un deficit faţă de decedaţi), la fel ca în lunile precedente. Tot în luna septembrie 2018 s-au înregistrat 3 decese la copii cu vârstă sub un an.
La oficiile de stare civilă în luna septembrie 2018 s-au înregistrat 492 căsătorii, cu 23 mai puţine decât în luna august 2018 şi cu 52 raportat la septembrie anul trecut. Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 a fost de 47, cu 31 mai puţine decât în luna precedentă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

U CLUJ - CHINDIA VA FI TELEVIZAT!

Mutarea FCSB-ului la Piteşti, pe stadionul echipei FC Argeş, pentru meciurile de pe teren propriu din Liga 1, a produs modificări în cadrul programului ultimei etape din 2018 a campionatului Ligii 2. Formaţia lui Emil Săndoi ar fi trebuit să joace acasă cu Pandurii duminică, 9 decembrie, de la ora […]