Moreni: Lume multă şi marfă bună la târgul de Sfântul Gheorghe

gratarTârgul anual desfăşurat în municipiul Moreni în ziua pomenirii Sfântului Mare Gheorghe, purtătorul de biruinţă, unde s-au adunat locuitori din judeţele Dâmboviţa şi Prahova, a rezultat un prilej de odihnă, dar şi de bucurie pentru miile de participanţi şi comercianţi şi meşteşugari care au expus şi vândut articole de artizanat, olărit, ţesături şi alte lucruri necesare în gospodării. Morenarii care au participat în număr mare au umplut bld. Căpitan Pantea Ion, în căutare de chilipiruri, dar şi pentru a se ospăta cu mici, pastramă şi multă bere, anticipând festivităţile din zilele de 1-2 mai, dar şi ale Paştelui ortodox.
Parfumul de târg vechi şi bogat a fost întreţinut de caruselele pline de copii, muzica ţipătoare şi gălăgia pre-cupeţilor care îşi promovau mărfurile.
Atmosfera de sărbătoare, chiar şi pentru bugetul municipiului Moreni, a fost atent supravegheată de poliţişti, jandarmi şi poliţie locală, neînregistrându-se conflicte sau furturi care să umbrească bucuria participanţilor. (S.Ş.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Universitatea Valahia îi aşteaptă pe viitorii studenţi Zilele Porţilor deschise - 2013

Absolvenţii de liceu şi liceenii din anii terminali sunt aşteptaţi să participe la zilele Porţilor Deschise -eveniment organizat la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, în Piaţa Tricolorului. Până pe 27 aprilie, cei care îşi doresc să devină studenţi ai UVT au posibilitatea să obţină toate informaţiile necesare, zilnic, între orele 13:00-20:00. […]