MECHEL VINDE ACTIVELE METALURGICE DIN ROMÂNIA

0 0

Executare MechelOAO Mechel a decis să vândă toate activele metalurgice din România. Într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre se arată că OAO „Mechel” a transferat acţiunile tuturor activelor sale româneşti către compărător -compania românească Invest Nikarom SRL. Preţul tranzacţiei este simbolic şi are valoarea de 230 lei (aproximativ 70 USD). în posesia Invest Nikarom SRL au intrat astfel cele cinci întreprinderi metalurgice ale Grupului „Mechel” – Ductil Steel S.A., Câmpia Turzii S.A., Mechel Târgovişte S.A., Mechel East Europe Metallurgical Division SRL, Laminorul S.A.
în luna noiembrie 2012, din cauza conjuncturii nefavorabile de preţ de pe pieţele metalurgice europene, pe fondul creşterii preţurilor la fier vechi şi a cererii scăzute pentru produse finite, activitatea de producţie de la întreprinderile metalurgice „Mechel” din România a fost temporar oprită, dar au fost luate toate măsurile pentru menţinerea functionalităţii utilajelor de producţie şi de întreţinere.
Vânzarea activelor româneşti corespunde în totalitate strategiei actualizate a OAO „Mechel”, care prevede dezvoltarea direcţiilor prioritare ale business-ului, în principal consolidarea poziţiei de top în producţia de cărbune metalurgic. Comentând evenimentul, directorul general al OAO „Mechel”, Evgeny Mikhel, a subliniat: „Această tranzacţie reprezintă un pas în realizarea strategiei actualizate a OAO „Mechel”, care este îndreptată către dezvoltarea direcţiilor de producţie cheie şi vânzarea busi-ness-urilor non-profil. Cu ceva timp în urmă am anunţat intenţiile noastre de a ieşi din sectorul metalurgic european, care în conjunctura actuală şi prognozabilă rămâne în pierdere cronică. Acest fapt influenţează negativ nu doar rezultatul financiar şi fluxul bănesc al Grupului, ci şi majorează cheltuielile, ceea ce noi nu ne putem permite, având în vedere faptul că investim în proiecte de perspectivă, precum zăcământul Elga şi în Laminorul universal de şine de cale ferată. La o pierdere planificată la întreprinderile româneşti în anul 2013 în valoare de 2,4 miliarde de ruble, actuala tranzacţie va avea un efect financiar pozitiv pentru acţionarii noştri. Fluxurile băneşti eliberate vor fi direcţionate atât pentru activitatea operaţională, cât şi pentru reducerea datoriei companiei”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"BUN VENIT, PRIMĂVARA!"

Cu toţii suntem nerăbdători să treacă şi ultima lună calendaristică de iarnă, pentru că apoi este doar vorba de puţină autosugestie să credem că a venit primăvara. Chiar dacă va ninge şi în aprilie, puţin mai deranjează. Sosirea primăverii va fi anunţată la Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte […]