JOI SEARĂ, Mll DE LUMÂNĂRI VOR Fl APRINSE PE „CALEA LUMINII”

Ş.E.

calea luminiiManifestare unică în România, „Calea Luminii” ajunge anul acesta la cea de-a XlV-a ediţie. Un spectacol de sunet şi lumină se va desfăşura, joi seară, la Târgovişte, 2014 lumânări urmând a fi aprinse pe bulevardul Carol l din municipiu, pe o distanţă de un kilometru.
Artistul plastic Mihai Şerbănescu, organizatorul şi iniţiatorul acestui eveniment, alături de Arhiepiscopia Târgoviştei, spune că spectacolul este unic în ţară. El este de părere că lumina lumânării călăuzeşte omul de la naştere şi până la moarte, iar flacăra ei are o semnificaţie aparte pentru credincioşi, mai ales în Săptămâna Patimilor.
Cele 2014 lumânari vor fi aşezate, începând cu ora 20:00, pe o distanţă de un kilometru, de la statuia domnitorului Mihai Viteazul până la gară, iar circulaţia va fi oprită pentru câteva ore pe acest traseu.
În fiecare an, mii de târgovişteni sunt prezenţi la acest eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

GURĂ DE OXIGEN! CSM Târgovişte - Univ. V Goldiş ICIM Arad 79 - 78 (16-25, 11-15, 30-15, 22-23)

Să spui despre meciul doi al finalei Ligii Naţionale Feminine de Baschet că a fost dramatic e prea puţin, pentru că cine a fost în Sala Sporturilor nu a mai trăit asemenea sentimente din vremuri demult apuse. Campioana a câştigat pentru că a fost mai norocoasă, a fost sprijinită frenetic […]