Jandarmii dâmbovițeni, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor

Date:

Un comportament adecvat la școală, un limbaj corespunzător în familie și în societate, precum și consecințele consumului de substanțe interzise – sunt doar trei dintre aspectele supuse atenției elevilor de către jandarmii dâmbovițeni pe timpul unei acțiuni informativ-preventive ce a avut loc  la Colegiul Național “Vladimir Streinu” din Găești.

Jandarmii le-au vorbit elevilor despre delincvența juvenilă și le-au dat exemple de fapte comise de adolescenții care nu au conștientizat repercusiunile și nici gravitatea acestora, pornind de la contravenții și până la acțiuni mai grave, de natură penală. Totodată, le-au explicat despre riscurile majore ale consumului de substanțe interzise.

Aceștia i-au încurajat să comunice mai mult, atât în familie, cât și în grupul de prieteni, astfel încât să se poată identifica cele mai bune soluții atunci când întâmpină probleme.

Datorită modului interactiv în care s-a desfășurat, acțiunea de informare și prevenire s-a bucurat de aprecierea cadrelor didactice și de atenția elevilor participanți.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul Concursului Interjudețean de proiecte caritabile „Târgul Primăverii” găzduit de instituția școlară, iar la aceasta au pariticipat pe lângă jandarmii dâmbovițeni și reprezentanți ai Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița și Penitenciarului Găești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...