Jandarmii dâmbovițeni au în atenție activitățile pe linie de pescuit 

Date:

Jandarmii dâmbovițeni au constatat, weekend-ul trecut, 10 fapte de natură contravențională pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura în zona râului Ilfov, pe raza localităților Cazaci și Pierșinari, în urma defășurării unor acțiuni care au vizat prevenirea și combaterea braconajului în habitatele piscicole naturale. 

Duminică, 3 martie a.c., au fost depistate mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani, care foloseau unelte de pescuit, fără a îndeplini condițiile legale. Șase dintre acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 1.200 lei, deoarece   pescuiau recreativ exemplare din specia caras sub dimensiunile minime legale, iar altele nu dețineau permise de pescuit. Celelalte patru persoane au primit avertismente scrise.

Jandarmeria Dâmbovița reamintește persoanelor pasionate de acest sport că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să dețină permis de pescuit, să prezinte acest document la solicitarea organelor de control și să pescuiască recreativ specii de pești cu respectarea dimensiunilor minime legale. Încălcarea acestor prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 și 600 de lei sau avertisment scris, conform Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...