Jandarmeria Dâmboviţa, la ceas aniversar

I.B.

ijj dambovitaPe data de 3 aprilie, cu prilejul aniversării Zilei Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa a desfăşurat, în parcul Chindia din municipiul Târgovişte o activitate care a avut ca scop familiarizarea cetăţenilor, dar mai ales a tinerilor care doresc să îmbrăţişeze o carieră miliatră cu privire la rolul, atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei Române. În cadrul activităţii jandarmii dâmboviţeni le-au prezentat celor peste 400 de participanţi prezenţi la activitate materialele de protecţie şi intervenţie, ţinuta militară, tehnica auto, echipamentul specific jandarmilor montani, precum şi exerciţii demonstrative de autoapărare şi cu câinii de serviciu.
Cei tineri nu au stat prea mult timp deoparte şi, animaţi de curiozitatea specifică vârstei, au adresat întrebări cu privire la activitatea jandarmilor şi au privit cu entuziasm tehnica specială din dotarea Jandarmeriei, exerciţiile demonstrative de autoapărare executate de luptătorii jandarmi, precum şi exerciţiile cu câinii de serviciu.
Totodată, în cadrul activităţilor dedicate sărbătoririi zilei Armei, sub sloganul „Sport şi sănătate” s-a desfăşurat „Crosul Jandarmeriei” -ediţia 2016, care a constat în alergarea a două ture în jurul lacului din parcul Chindia, pe o distanţă de 1.600 m.
La finalul competiţei domnul inspector şef, general de brigadă Costel Gavrilă i-a felicitat pe primii trei câştigători şi lea înmânat premiile, constând în diploma şi cupe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Realizările şi perspectivele viceprimarului comunei Răzvad, Emanuel Spătaru

„Nu-i nevoie de vorbe, puneţi-vă nădejdea în fapte!”. Acesta este motto-ul după care şi-a desfăşurat activitatea viceprimarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru. Tânărul viceprimar a pus umărul la implementarea unor proiecte majore pentru comunitatea din Răzvad. Viceprimarul Emanuel Spătaru fiind conştient că educaţia este calea spre civilizaţie şi progres, iar pentru […]