Investițiile în infrastructură și serviciile publice sunt impotente pentru dezvoltarea și prosperitatea comunităților locale dâmbovițene

Date:

Prin intermediul Programului Național “Anghel Saligny”, județul Dâmbovița a reușit să obțină finanțare pentru 137 de proiecte cu o valoare de 1.379.000.000 de lei. Aceste investiții au un impact semnificativ asupra vieții locuitorilor și vor aduce numeroase beneficii pe termen lung.

Unul dintre cele mai importante seturi de proiecte finanțate este reprezentat de cele 73 de investiții în infrastructură rutieră. Modernizarea a 422 km de drumuri va aduce un plus de confort și siguranță pentru toți cei care folosesc aceste rute. Drumurile reabilitate, pentru care a fost aprobată suma de peste 700.000.000 de lei, vor spori conectivitatea între localitățile județului nostru, iar dezvoltarea infrastructurii rutiere va stimula creșterea economică locală, prin facilitarea transportului de mărfuri și creșterea mobilității forței de muncă.

În cadrul aceluiași program se vor construi sau reabilita 27 de poduri, podețe sau punți pietonale. Valoarea finanțată se ridică aici la

85.000.000 de lei. Aceste intervenții sunt esențiale pentru asigurarea unei circulații sigure și eficiente.

De asemenea, investițiile în extinderea și reabilitarea sistemelor de canalizare și a stațiilor de epurare a apelor uzate vor îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții dâmbovițenilor. Prin cele 32 de proiecte de acest tip se vor înființa sau îmbunătăți 380km de rețele de apă uzată și vor fi construite 14 stații noi de epurare. Aceste intervenții, cărora le-au fost alocate 475.000.000 de lei, vor contribui la protejarea mediului și la prevenirea poluării apelor, asigurând astfel condiții igienice pentru toți locuitorii județului.

Se finanțează, de asemenea, proiectele care integrează atât alimentarea cu apă, cât și canalizarea și tratarea apelor uzate. Prin cele 7 investiții finanțate în acest sens cu suma de 117.000.000 de lei, se vor amenaja și moderniza 80km de rețele de alimentare cu apă și 54km de rețele de canalizare. 

26 de comune au asigurată sursa financiară necesară pentru extinderea sau înființarea de sisteme de distribuție a gazelor naturale. Cu o finanțare de peste 187.000.000 de lei, vom crește gradul de confort al dâmbovițenilor din aceste localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...