În opinia directorului DGFP Dâmboviţa, Emilian Rusu, „Reducerea TVA la pâine este o măsură benefică”

emilian rusuDecizia Guvernului Ponta privind reducerea TVA la pâine, la 9%, a fost apreciată de directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa ca fiind corectă şi benefică.
„Prin reducerea TVA la pâine cu 15% vor fi efecte pozitive cuantificate în primul rând în scăderea evaziuinii. Cu TVA de 9% pe lanţul de producţie de pâine, agenţii econimici corecţi vor avea posibilitatea să se recapitalizeze. Preţul la pâine nu o să scadă în primele două trei luni de la introducerea acestei măsuri, pentru că, în prezent, mediul de afaceri nu este sănătos. După ce agenţii economici se vor reconfigura în piaţă este de aşteptat şi o scădere a preţului pâinii, într-un mediu concurenţial sănătos.
Măsura de reducere a TVA în panificaţie este valabilă de la 1 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

EXAMENUL DE TITULARIZARE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT, FINALIZAT

S-a încheiat examenul de titularizare în învăţământ. Titularizarea reprezintă cel de al doilea filtru pentru intrarea în învăţământ, după definitivat. Persoanele care promovează titularizarea rămân definitiv în sistemul de învăţământ, titulari, şi, indiferent dacă li se 3restrânge postul sau nu, inspectoratul trebuie să le găsească un post în altă şcoală. […]