În locul timbrului de mediu, şoferii vor plăti… gradul de poluare

Deci, printre multele taxe eliminate, proprietarii de autoturisme, camioane, microbuze etc., s-au bucurat când au aflat că nu vor mai fi obligaţi să plătească timbrul de mediu. Bucuria a fost de scurtă durată, deoarece neplata timbrului a creat o gaură în finanţele statului, care se resimte, la nivel de buget consolidat. Atunci, unul dintre gânditorii actuali, care nu este urmaşul celui de la Hamangia, a ajutat guvernul şi clientela sa politică să iasă din impas: impozitul pe autovehicule ar putea fi calculat în funcţie de gradul de poluare. Măsura i-a surâs Ministerului Finanţelor, după ce timbrul de mediu a fost eliminat, la începutul acestui an. Nu uitaţi: ideea a fost popularizată, săptămâna trecută, de către ministrul Mediului, Daniel Constantin.
Domnul ministru i-a calmat pe alegători, precizând, vinerea trecută, că timbrul de mediu desfiinţat la 1 februarie nu va fi înlocuit de o altă taxă, ci se vor introduce vignete care vor avea un cost redus, ţinându-se cont de cât poluează maşină. Domnul ministru al Mediului şi al… prostimii a adăugat, desigur în plus, că autorităţile locale vor decide dacă aleg sau nu să introducă şi o taxa pentru accesul maşinilor în oraş. De asemenea, tot autorităţile locale vor face zonarea localităţii, în funcţie de care se va aplică taxa.
„Am vrea să degrevăm populaţia de ceea ce înseamnă taxe şi impozite. Nu vom înlocui taxa de timbru pe care am avut-o, cu altă taxă, ci cu un concept pe care începem să-l introducem gradual. În perioada imediat următoare, noi vom pregăti legislaţia pentru a introduce acel certificat de calitate a aerului, acele vignete de care s-a vorbit în această perioadă, vignete care vor avea un cost redus”, a precizat ministrul Mediului, după o şedinţă, diurnă, a coaliţiei de guvernare.
Pe scurt, vignetele vor fi o analiză a autoturismelor care vor circula, în funcţie de gradul de poluare. „Creăm în acest fel cadrul legislativ, astfel încât autorităţile publice locale să decidă în perioada imediat următoare, şi nu mă refer la luni, ci la ani, după ce probabil că vor avea şi un sistem de zonare a oraşelor respective, dacă vor introduce o anumită taxă pentru accesul maşinilor sau nu”, mai spune ministrul Constantin.
în concluzie, nu vom mai plăti texe şi impozite, ci vom plăti concepte. Inaugurarea a făcut-o Ministrul Mediului, eveniment de care ortodocşii, mari amatori de sărbători religioase, ar trebuie să profite, trecând în calendar şi ziua Sfântului Constantin cel Mic al Mediului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pătru, două pase de gol , Honciu, două goluri Chindia Târgovişte - Academica Clinceni 3 -1 (2-0)

Stadionul Eugen Popescu, teren corespunzător timp frumos, spectatori 1000. Au marcat: Honciu (min 16 şi 62 – din 11 m), Neguţ (39), respectiv Chiacu (52). Şuturi spre poartă 12 – 5, pe spaţiul porţii 7 – 1, cornere 5 – 3. Au arbitrat: lonuţ Bogdan Anghelinei 7 (Galaţi) – Cristian […]