Impozitul pe profit, obligatoriu la IMM-uri

Ş.E.

impozitCodul Fiscal se va modifica. Autorităţile schimbă, printre altele, modul în care sunt impozitate companiile mici şi mijlocii.”Microîntreprinderile vor fi obligate să plătească impozit pe profit, aşa cum se arată în Ordonanţa de modificare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal”, ne-a declarat Ecaterina Stan, reprezentant OTIMMC Dâmboviţa. „în plus, limita veniturilor obţinute pentru care se intră în sistemul microîntre-prinderilor este de 65.000 euro.
O altă modificare făcută Codului Fiscal este majorarea profitului impozabil pentru activităţi de cercetare-dezvoltare de la 20 la 50% din cheltuielile eligibile.
Modificările Codului Fiscal vizează şi regimul pe care trebuie să îl aplice beneficiarii operaţiunilor realizate de persoanele obligate să intre în sistemul TVA la încasare sau să părăsească sistemul. Explicaţiile sunt legate de perioada cuprinsă între data de la care aveau obligaţia să aplice sistemul până la data înregistrării din oficiu şi, respectiv, de la data la care aveau obligaţia să înceteze aplicarea sistemului până la radierea din oficiu. O altă prevedere a ordonanţei este includerea în sfera veniturilor impozabile a veniturilor din silvicultură şi piscicultură şi impunerea acestora în conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real, cu cota de impozit de 16%.
în plus, este vizată şi extinderea impozitării indemnizaţiei, inclusiv orice alte sume de aceeaşi natură, primite de angajaţi pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, pentru partea care depăşeşte de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotărâre de guvern pentru personalul din instituţiile publice la nivelul tuturor angajaţilor.
Se includ în Codul Fiscal prevederi din care să rezulte ca în cazul stocării electronice a facturilor, inclusiv a celor care au fost convertite din format hârtie în format electronic, nu este obligatorie aplicarea Legii nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică”, a mai precizat Ecaterina Stan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONFERINŢA REGIONALA PENTRU PREVENIREA TIMPURIE A ŞCOLII

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, în calitate de beneficiar, a organizat, în perioada 11 – 13 ianuarie 2013, la Sinaia, Conferinţa regională de diseminare a rezultatelor proiectului „Şcoli şi comunităţi în acţiune pentru prevenirea părăsirii timpurii a şcolii”, proiect implementat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov, Asociaţia Komunitas, Asociaţia Shotron, […]