Grupurile de Acțiune Locală sunt gură de oxigen pentru administrațiile locale 

Date:

Grupurile de Acțiune Locală Urbane au reușit să atragă bani europeni pentru a revitaliza zone urbane în care trăiesc peste 200.000 de români, inclusiv în  județul Dâmbovița , la nivelul municipiului Târgoviște. Sunt români aflați în risc de excluziune socială și de sărăcie cărora intervenția unor oameni inimoși și dedicați le-a schimbat viețile. 

Au fost construite centre medico-sociale, cantine sociale, grădinițe, centre de afaceri sociale, s-au reabilitat străzi, utilități și școli. 

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Conferința GAL-urilor (Grupuri de Acțiune Locală) urbane din România care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului. Au fost reliefate cu acest prilej bunele practici la nivel local, iar ministrul Simona Bucura-Oprescu și-a arătat întregul sprijin pentru GAL-uri și actorii implicați în proiecte de incluziune socială și reducerea sărăciei. 

„Instrumente utile din această perspectivă reprezintă Atlasul Zonelor Marginalizate Urbane și Atlasul Zonelor Marginalizate Rurale pe care Ministerul Muncii și Solidarității Sociale le-a realizat în parteneriat cu Banca Mondială. Sunt două documente menite să sprijine eforturile Guvernului în cadrul Strategiei naționale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei. 

Atlasul este de un real folos și partenerilor unităților administrativ-teritoriale, precum Asociațiile de dezvoltare intercomunitară și Grupurile Locale de Acțiune. Cu ajutorul acestuia se pot face intervenții de sprijin pentru diferite tipuri de comunități (marginalizate sau cu un nivel scăzut al dezvoltării). 

Felicit GAL-urile și actorii implicați care reușesc să desfășoare proiecte de succes pentru creșterea calității vieții în comunități. Lucrăm împreună pentru dezvoltare durabilă!”,  a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...