Grupul Şcolar „Nicolae Ciorănescu” va avea o super sală de sport

Ş.E.
0 0

Nicolae CioranescuIeri, s-a dat startul ofi- i cial lucrărilor de reabilitare la Grupul Şcolar „Nicolae 1 Ciorănescu”, aceasta fiind noua < unitate de învăţământ i târgovişteană intrată în reabi litare cu fonduri europene. „Este vorba despre 1 Reabilitarea, modernizarea, > dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale la Grupul | Şcolar Industrial Nicolae Ciorănescu prin efectuarea unei l serii de lucrări”, a declarat primarul Municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, prezent alături i de echipa de proiect la Grupul Şcolar. Vor fi lucrări de modernizare a instalaţiilor interioare de utilităţi (instalaţii termice, electrice şi protecţie la trăznet, instalaţii sanitare şi obiecte sanitare noi, inclusiv amenajarea de cabine speciale pentru persoane cu di-zabilităţi, instalaţii voce-date, tâmplărie din profile PVC, pardoseli din gresie trafic, pardoseli din parchet trafic intens pentru zonele calde, zugrăveli structurate), lucrări de reabilitare a reţelelor exterioare de utilităţi (reţele electrice, de apă, termice, de canalizare, alimentare cu energie electrică).
Va fi şi o extindere a clădirii Grupului Şcolar -suprafaţa utilă nou construită va fi de 1.513,90 mp, cu destinaţia sală de sport, şi care va fi legată funcţional şi structural de aceasta. Şi terenul de sport va fi reabilitat şi va beneficia de instalaţie nocturnă de iluminat cu 20 de stâlpi, 8 module cu o capacitate de 17 persoane la gradene.
Valoarea totală a proiectului este de 14.985.041,05 lei, valoarea eligibilă -11.996.311,56 lei, din care contribuţia UE 11.752.266,15 lei (98%), contribuţia solicitantului -243.045,41 lei (2%)”, a mai precizat Gabriel Boriga.
Pe lângă aceste reabilitări, unitatea va beneficia şi de dotarea infrastructurii şcolare pentru îmbunătăţirea specializărilor practice pentru care şcoala oferă instruire. La acest moment la Grupul Şcolar „Nicolae Ciorănescu” învaţă 900 de elevi, dar atât autorităţile, cât şi conducerea unităţii speră că reabilitarea le va aduce şi o creştere a populaţiei şcolare. „A fost o ambiţie să demonstrăm tuturor că, atunci când doreşti şi munceşti, o să ai şi rezultate. Vrem să creăm o bază şcolară care să permită un viitor acestei unităţi”, a spus primarul Gabriel Boriga.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Programul lucrărilor efectuate la infrastructura rutieră a judeţului Dâmboviţa. în săptămâna 28 ianuarie -1 februarie 2013

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în săptămâna 28.01 – 01.02 2013, va efectua prin unităţile de profil, următoarele activităţi: 1. Activitate deszăpezire pe sectoarele de drumuri judeţene din campania 20122013 2. Reabilitare şi modernizare DJ 711 A Potlogi – Autostradă A1 – montare parapeţi de siguranţă […]