Granturi europene pentru stimularea angajării șomerilor în agricultură

0 0

Fermierii și alți angajatori din sectorul agro-alimentar pot obține fonduri europene de maximum 2.250 -6.000 de lei pe lună pentru fiecare șomer tânăr pe care îl vor angaja.
Măsurile se adresează angajatorilor care activează în sectorul agro-ali-mentar și care vor să angajeze șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, înregistrați la agențiile de ocupare a forței de muncă.
Angajatorii vor primi acest sprijin lunar, timp de 18 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, pentru fiecare astfel de șomer angajat. Cu acești bani fermierii și alți patroni din sectorul agro-alimentar vor asigura maximum 75% din salariul tânărului respectiv, restul de 25% intrând în sarcina angajatorilor.
Sumele lunare se vor acorda pentru angajarea cu normă întreagă a șomerilor, astfel:

  • maximum 2.250 lei pentru fiecare șomer angajat, fără să aibă nici măcar studii medii.
  • maximum 3.500 de lei pentru fiecare șomer angajat pe post care are cerințe de studii medii cel puțin.
  • maximum 6.000 de lei pentru șomeri angajați pe posturi care presupun studii superioare indiferent de specialitatea acestor studii.
    Ajutoarele nerambursabile vor fi suportate din bugetul Ministerului Agriculturii din fonduri europene (Programul Operațional Capital Uman).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA S-A ÎNCLINAT ÎN FAȚA CAMPIOANEI. CFR Cluj - Chindia Târgoviște 1-0 (0-0)

Stadion: dr. Constantin Rădulescu (Cluj) A marcat: D. Alibec (min. 52)CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Graovac, D. Ciobotariu, Camora -Fofana (Hoban ’71), Tahiri (Păun ’46) -Petrila, C. Deac (Costache ’87), Omrani (Chipciu ’62) – D. Alibec (Debeljuh ’62).Antrenor: Marius ȘumudicäChindia Târgoviște: D. Moldovan -Căpușă, Celea, Baxevanos, C. Dinu -Neguț, […]