Festivalul Folcloric „Rodica Bujor”, un regal de muzică populară 

Date:

Festivalul Folcloric „Rodica Bujor” este expresia simbolică a prețuirii pe care Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, o dăruiește memoriei Rodicăi Bujor, interpreta de muzică populară născută pe meleaguri dâmbovițene.

La Căminul Cultural din satul Dragodăneşti, comuna Cândeşti, a avut loc un spectacol de muzică populară susţinut de Orchestra Populară „Chindia”, dirijor Ionuț Dumitrescu, alături de solistele Ileana Pavelescu, Florentina Mîinea și Loredana Dobrescu. Invitații acestei ediții au fost Nicușor Iordan și Alin Trocan, alături de aceștia aflându-se și Alexandra Vasiloiu (câștigătoarea trofeului Festivalului-Concurs Național „Ion Dolănescu”, ediția 2023). 

Eugenia Rodica Nedelea, fata frumoasă cu o voce superbă și cu obrajii roșii ca bujorii (pseudonimul artistic sugerat de George Enescu a fost, tocmai de aceea, Rodica Bujor), fascina publicul prin frumusețe, minunăția vocii si a cântecelor sale, unul mai emoționant ca altul, iar numele său este inclus în patrimoniul vocilor româneşti de valoare, alături de Maria Tănase, Ileana Sărăroiu, Ioana Radu şi Maria Lătăreţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...