Eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai are ca prioritate pe agendă tema legată de schimbările climatice

0 0

Capul de listă al ALDE la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai 2019, actualul europarlamentar Norica Nicolai, a făcut miercuri, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, la Târgovişte.
Eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai a susţinut şi o conferinţă de presă alături de liderii ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre şi Cosmin Bozieru, dar şi alţi lideri ALDE Dâmboviţa. Norica Nicolai a spus că în această campanie electorală, ALDE a mizat pe dialogul direct cu cetăţenii din toate regiunile României, unde oamenii s-au arătat destul de interesaţi de apartenenţa României la Uniunea Europeană însă este total dezamăgită de faptul că în dezbaterile electorale nu s-a discutat acest subiect.
Mai mult, candidatul ALDE la alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai 2019, actualul europarlamentar Norica Nicolai a prezentat câteva priorităţi din agenda pentru următorul mandat de eurodeputat în Parlamentul European. Schimbarea climatică, reprezintă una dintre priorităţile ALDE dar, totodată este una dintre marile teme ale lumii noastre, subiect de prim plan pe agendele europene şi mondiale. Felul în care gândim şi în care fiecare ţară se raportează la această temă poate fi esenţial pentru existenţa Pământului. Eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai propune ca măsuri pentru România: realizarea unei hărţi a riscurilor climatice, un program naţional de îmbunătăţiri funciare (măsuri pentru a proteja de inundaţii) şi „stoparea sau limitarea tăierii pădurilor”.
„Tornade, ploi torenţiale, care produc inundaţii – au parte de o reacţie rapidă a autorităţilor, dar după ce trec, nimeni nu se mai gândeşte”. „Fondurile europene vor susţine măsuri de atenuare şi prevenire a efectelor (schimbărilor climatice). Anumite ţări sunt preocupate, dar România, după ştiinţa mea, nu are programe clare decât în societatea civilă şi în cadrul unor companii”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

După reabilitare şi extindere, Şcoala "Matei Basarab" va fi printre cele mai moderne din ţară

La Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” a început cel mai mare proiect de extindere, modernizare şi dotare a infrastructurii educaţionale preuniversitare din Târgovişte. Proiectul, a precizat primarul Cristian Stan cu prilejul vizitei în teren, are o valoare de 22 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene alocate prin […]