Electric Up 2024: Ajutoare de până la 150.000 euro, pentru firmele care instalează panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice

Date:

Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru instituirea Programului Electric Up 2024. Prin intermediul acestui instrument de finanțare,  companiile HoReCa de toate dimensiunile, precum și microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din domenii diverse vor putea obține de la stat ajutoare de până la 150.000 euro, bani pentru a-și instala panouri fotovoltaice și stații de încărcare a mașinilor electrice.

Principala prevedere la  ediția a doua Electric Up este că trei sferturi din valoarea cheltuielilor eligibile sunt acoperite din fonduri primite prin acest program, IMM-urile urmând să vină cu o finanțare de 25% din valoarea proiectului.

Totodată, se mărește limita superioară a puterii instalate în sistemul de panouri fotovoltaice la 150 kW, pentru asigurarea consumului propriu și a consumului stațiilor de încărcare de minim 22 kW pentru vehiculele electrice și hibrid, plug in.

Programul Electric Up 2 va fi finanțat de la bugetul de stat și are un cuantum total de 450 de milioane de lei.

Pentru ca programul să fie operaționalizat, mai trebuie ca această ordonanță să apară în Monitorul Oficial și apoi Ministerul Energiei să aprobe Ghidul Solicitantului  în forma finală.

Beneficiarii eligibili în programul Electric Up 2 vor fi companii din sectorul HoReCa (precum hotelurile, restaurantele, barurile), microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM – întreprinderi care au sub 250 de angajaţi şi a căror cifră anuală de afaceri nu depăşeşte 50 de milioane euro şi/sau al căror total al bilanţului anual nu depăşeşte 43 de milioane euro) din domenii diverse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...