Direcţia Silvică Dâmboviţa îşi respectă blazonul: „Luna plantării arborilor” a debutat in condiţii impecabile

0 0

adrian tutuianu■ Au fost alături de silvicultori şi au oferit un bun exemplu Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean, senatorul social democrat Valentin Calcan şi deputaţii PSD lonuţ Săvoiu şi Stanciu Zisu

Foarte bine pregătite şi cu o organizare ireproşabilă, la nivelul Direcţiei Silvice Dâmboviţa au demarat acţiunile programate în intervalul 15 martie – 15 aprilie, „Luna plantării arborilor”. Startul oficial a avut loc la pădurea Văcărească, pe raza comunei Ulieşti, administrată de Direcţia Silvică prin Ocolul Silvic Găeşti. Pe o suprafaţă de 0,85 hectare au fost plantaţi 5.700 puieţi din speciile stejar, frasin, tei, mojdrean şi măr.
„Luna plantării arborilor a izvorât din necesitatea menţinerii intregrităţii resurselor forestiere ale ţării, având un pronunţat caracter educativ în rândul populaţiei de toate vârstele şi în special în rândul tinerilor, pentru a sădi sentimentul de ocrotire şi respect faţă de această inestimabilă bogăţie a ţării” – a spus cu acest prilej ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Acesta a prezentat şi activităţile care urmează să fie executate în cadrul unui program ambiţios, de regenerare în acest an a 175 hectare de pădure, din care 48 hectare regenerări artificiale, completări în plantaţii pe 22 hectare şi 3 hectare refaceri plantaţii calamitate. Pentru campania de împăduriri din această primăvară sunt necesari 289.000 puieţi, asiguraţi în proporţie de 97% din pepinierele cantonale proprii şi de la Pepiniera Centrală Găeşti.
La debutul în „Luna plantării arborilor” au fost prezenţi şi au sădit puieţi Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, senatorul social democrat Valentin Calcan, deputaţii lonuţ Săvoiu şi Stanciu Zisu, Dan lacobuţă, primarul oraşului Găeşti, şi mai mulţi primari din comune vecine.
„Au venit aici pentru că asemenea acţiuni trebuie sprijinite. O să organizăm şi noi activităţi similare şi avem un program pentru plantare de pomi pe aliniamentele drumurilor judeţene, inclusiv o acţiune comună cu Consiliul Judeţean Prahova, pentru data de 27 martie” – a declarat preşedintele C.J. Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DUMINICA IERTĂRII SAU A IZGONIRII LUI ADAM DIN RAI

Această duminică este ultima care ne pregăteşte pentru nevoinţa postului, numită a izgonirii lui Adam şi a Evei din rai. Ni se aminteşte de izgonirea lui Adam din rai, pentru ca să ne arate nouă cât de rea este neînfrânarea de la mâncare şi ce urmări are păcatul lăcomiei. Motivul […]