In exerciţiul financiar 2014-2020, Uniunea Europeană alocă României mai mulţi bani pentru susţinerea fermierilor prin plăţi directe pe unitatea de suprafaţă. Subvenţia acordată pe hectar va creşte cu 50%, de la 119 euro/hectar cât este contribuţia europeană în prezent, până la 196 euro/hectar.
Este redus astfel decalajul faţă de producătorii din ţările cu agricultură dezvoltată, fermierii autohtoni având şansa de a deveni mai competitivi. In schimb, suma alocată pentru dezvoltarea rurală este mai mică, dar TVA a devenit cheltuială eligibilă, ceea ce înseamnă un avantaj pentru administraţiile publice care vor accesa fonduri europene.
Average Rating
5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
La nivelul Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost finalizat proiectul: "TURISM BALNEAR DÂMBOVIŢEAN. TRADIŢIE Şl CONTINUITATE"
mar feb. 12 , 2013
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a implementat, la nivelul judeţului, proiectul „Turism balnear dâmboviţean, tradiţie şi continuitate”, finanţat prin Programul Operaţional Regional. Obiectivul proiectului l-a reprezentat dezvoltarea şi consolidarea turismului din judeţul Dâmboviţa, prin sprijinirea promovării produselor specifice, în vederea dezvoltării durabile a turismului la nivel local, judeţean, regional şi naţional. Scopul […]
