DGASPC DÂMBOVIŢA A REALIZAT, ANUL TRECUT, 48 DE INTEGRĂRI ÎN FAMILIE

Ş.E.
0 0

DGASPC DÂMBOVIŢAActivitatea anului 2012 desfăşurată de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a fost prezentată ieri, într-o conferinţă de presă, de către directorul instituţiei, ing. Cristiana Bucur.
„În anul 2012, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a derulat activităţi conform funcţiilor acesteia, asigurând la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap”, ne-a declarat Cristiana Bucur, director DGASPC Dâmboviţa.
„În ceea ce priveşte activitatea de protecţie a drepturilor copilului, s-a oferit consiliere şi sprijin pentru copiii aflaţi în dificultate şi pentru familiile acestora şi s-a urmărit reducerea numărului de copii cu măsură de protecţie specială prin creşterea numărului de reintegrări din sistemul de protecţie a copilului, prin susţinerea familiei naturale sau extinse în vederea accesării serviciilor sociale de la nivel comunitar, precum şi prin încurajarea şi sprijinirea adopţiei naţionale şi identificarea familiilor sau persoanelor potenţial adoptatoare.
La sfârşitul anului 2012, de măsura de protecţie specială – plasament la asistent maternal profesionist beneficiau 668 copii (din care 86 cu dizabilităţi). Numărul beneficiarilor intraţi în sistemul de asistenţă maternală în anul 2012 a fost de 74, iar al celor ieşiţi a fost de 136 (76 adopţii naţionale, 48 reintegrări în familie, 12 revocări pentru beneficiarii ce au depăşit vârsta de 18 ani şi care nu mai urmează o formă de învăţământ). S-a pus accent pe sprijinul familiilor naturale în vederea reintegrării copiilor în familia naturală sau extinsă, iar acolo unde părinţii şi rudele au manifestat dezinteres faţă de acest aspect, s-au întocmit 204 dosare pentru adopţie.
De măsura de protecţie specială – plasament la o familie/persoană sau în tutelă au beneficiat 488 copii. Prin această măsură de protecţie, în decursul anului 2012 au fost reintegraţi în familie 16 copii, 36 tineri au fost revocaţi la împlinirea vârstei de 18 ani, iar pentru 1 copil s-a realizat deschiderea procedurii de adopţie internă. Cazurile noi de plasament/tutele au fost în număr de 54.
La începutul anului 2012, în sistemul de protecţie de tip rezidenţial pentru copii din subor-dinea DGASPC se aflau 153 beneficiari. În cursul anului au fost 48 reintegrări în familie, 19 tineri au părăsit sistemul ca urmare a împlinirii vârstei de 18-26 ani, 5 tineri au fost reintegraţi socio-profesional şi au fost 61 intrari noi în măsura de protecţie de tip rezidenţial, astfel că, la 31.12.2012, în sistemul de protecţie de tip rezidenţial existau 142 copii/tineri”, a mai precizat Cristiana Bucur.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIROZELE RESPIRATORII FAC VICTIME PRINTRE DÂMBOVIŢENI

Peste 700 de dâm-boviţeni au fost loviţi, în decurs de doar o săptămână, de viroze respiratorii. Situaţia este îngrijorătoare, putându-se vorbi de o adevărată explozie de afecţiuni în acest sens, cauzate în principal de oscilaţiile puternice de temperatură înregistrate în ultima perioadă. În cadrul sistemului de monitorizare a infecţiilor respiratorii, […]