De la începutul anului, 5424 persoane s-au angajat cu sprijinul AJOFM Dâmboviţa

În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Dâmboviţa au fost încadrate în muncă 5424 persoane, dintre care 2489 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1992 au peste 45 de ani, 1420 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 1147 au între 25 şi 35 de ani, iar 865 sunt tineri sub 25 de ani (715 tineri NEET).
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1733 provin din mediul urban, iar 3691 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii medii (1769), urmate de cele cu studii profesionale (1362). Numărul celor cu studii universitare este de 497, iar cei cu studii elementare sunt în număr de
1805.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Dâmboviţa, 1598 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în primele 9 luni ale anului 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 11778 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cel mult 20% dintre locuinţe sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale

Au trecut 10 ani de la emiterea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor si se menţine, in continuare, un nivelul redus de acceptare în rândul populaţiei, gradul de acoperire situându-se sub 20% din totalul fondului locativ. Este un aspect deloc lipsit […]