Concert extraordinar, la Târgovişte, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”

Târgoviştea a gazduit unul dintre concertele, care fac parte din cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalul Internaţional „George Enescu”, ce se desfăşoară, în perioada 31 august – 22 septembrie 2019, în 11 oraşe din ţară. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România, 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kirill Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.
La concertul extraordinar, organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, au participat ca invitaţi speciali cunoscutul pianist englez Peter Donohoe, tenorul Andrei Lazăr şi corul Accoustic. Concertul a fost susţinut de Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijor Daniel Jinga.
Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat: Vă spun „Bună seara!” tuturor! Mă bucur că aţi reuşit să ajungeţi în această seară la ceea ce se anunţă a fi un concert de excepţie. Pentru că am reuşit să aflu câte ceva din culise, de la organizatori, vă spun sigur că, timp de o oră şi jumătate, vă veţi bucura din suflet de un spectacol frumos, pe care îl veţi asculta cu multă plăcere. Nu degeaba, tema festivalului este „Lumea Armoniei”.
Nu am să vorbesc foarte mult pentru că e mai bine să dedicăm cât mai mult din această seară muzicii. Dar, trebuie să vă spun că anul acesta, aflat la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Enescu are cea mai spectaculoasă extindere. Nu mai puţin de 2.500 de muzicieni străini şi 1.000 de artişti români vor interpreta, până pe 22 septembrie, 35 de opere ale marelui compozitor George Enescu în 36 de concerte.
Dar, per ansamblu, Festivalul Enescu înseamnă, în anul 2019, mai mult de atât. Înseamnă 84 de concerte în capitală şi încă 30 de concerte în alte 10 oraşe din ţară, dintre care unul este şi municipiul Târgovişte.
Este o mare realizare şi o mare onoare pentru noi că am putut fi parte din această capodoperă. Pentru că am putut aduce, la Târgovişte, o parte din creaţia şi personalitatea artistică a lui George Enescu.
Din păcate, nu avem multe astfel de ocazii. Şi, tocmai din acest motiv, cred că trebuie să ne bucurăm cât mai mult de momentele ce vor urma.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa va rămâne întotdeauna un partener fidel al acestui festival şi sperăm ca, în fiecare an, să putem asculta, la Târgovişte, operă de calitate, aşa cum avem prilejul şi astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Campionatul de tenis al Ministerului Afacerilor Interne

În municipiul Târgovişte, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor Campionatului de tenis al Ministerului Afacerilor Interne. Competiţia a fost organizată de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul structurilor judeţene ale Ministerului şi al autorităţilor locale şi s-a derulat pe parcursul a cinci zile. În concurs s-au […]