Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice:  Discuțiile au avut în vedere asigurarea necesarului de medici în toate localitățile din județul Dâmbovița

Date:

În cadrul ședinței lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, discuțiile au avut în vedere asigurarea necesarului de medici în toate localitățile din județul Dâmbovița.

Din situațiile prezentate de DSP Dâmbovița, gradul de acoperire a localităților cu structuri medicale în diverse forme de organizare (cabinete medicale individuale, cabinete medicale asociate, SRL, puncte de lucru ale acestora) este de aproximativ 99%.

Din situația evaluată la finele lunii iunie 2023, necesarul de medici de familie pentru asigurarea de servicii medicale este de 44 de medici.

„Am precizat că, la nivelului județului nostru, UAT-urile au făcut eforturi susținute pentru a îmbunătăți infrastructura medicală.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare locală,  a finanțat un număr de 9 dispensare medicale.

În scopul dezvoltării resurselor umane în sănătate a fost emis Ordinul ministrului sănătății nr.661/2023 privind aprobarea planurilor de acțiune sectoriale pentru dezvoltarea resurselor umane în sănătate 2023-2030, actul normativ reglementând o strategie amplă în domeniu.”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...