Circa 50.000 de români şi bulgari vor merge anual în Marea Britanie după anularea restricţiilor

Ş.E.
0 0

marea britanieAproximativ 50.000 de români şi bulgari vor merge în Marea Britanie anual după anularea restricţiilor impuse României şi Bulgariei, anul viitor. Centrul britanic de reflecţie prevede acest nivel anual de imigranţi în primii cinci ani după anularea restricţiilor, avertizând asupra unor „consecinţe semnificative” asupra locuinţelor şi locurilor de muncă.
Cetăţeni din ambele state UE vor beneficia de libertatea de a circula în cadrul Uniunii începând din 2014.
În schimb, miniştri britanici afirmă că un calcul în acest sens este dificil, iar Ministerul de Interne a anunţat că lucrează la măsuri destinate reducerii imigraţiei. Premierul David Cameron a declarat anterior că detaliile

unor asemenea estimări „nu sunt încă” disponibile, iar ministrul pentru Comunităţi şi Administraţie Locală, Eric Pickles, a avertizat că un „aflux” de români şi bulgari, după deschiderea pieţei muncii în decembrie 2013, ar putea amplifica problemele cu locuinţele, existente deja în ţară.
Ministerul britanic de Interne a anunţat că vrea să reducă numărul imigranţilor de la „sute de mii” la „zeci de mii” până la sfârşitul acestei legislaturi. Începând de anul viitor, românii şi bulgarii, ca orice alţi cetăţeni UE, obţin un acces nerestricţionat pe piaţa muncii din M.Britanie, unde, în prezent, au nevoie de o autorizaţie.
Migration Watch, care susţine un control mai puternic asupra migrării, afirmă că studiul său sugerează că estimările sale ar putea să fie considerabil mai mari în cazul unei migrări a romilor spre M.Britanie sau în cazul în care cei aproape un milion de rezidenţi români din Spania şi Italia s-ar muta în M.Britanie.
Potrivit centrului, Germania şi Olanda sunt „destinaţii posibile” pentru imigranţi români şi bulgari, din cauză că ratele şomajului în rândul tinerilor sunt mai mici decât în alte ţări UE. Însă, M.Britanie, cu o rată a şomajului de aproximativ 20%, reprezintă o „destinaţie atractivă, parţial din cauza flexibilităţii pieţei sale a muncii şi parţial din cauza accesului uşor la sistemul de ajutoare sociale”, apreciază centrul.
În opinia lui Sarah Mulley, de la Institutul pentru Cercetarea Politicilor Publice (IPPR), este „foarte dificil să prezici valuri de migrare care să prezinte vreun grad de încredere în aceste circumstanţe”, iar estimările avansate de către Migration Watch „par mari”, apreciază ea.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţistul, prietenul meu!

Şirul acţiunilor de prevenire desfăşurate de către ofiţerii Centrului de Prevenire din Târgovişte a continuat la sfârşitul săptămânii trecute. Elevii de clasa I a şcolii „Radu cel Mare” din Târgovişte i-au avut oaspeţi pe agent şef Liliana Mihaela Tănase şi pe comisar şef Niculae Ion, care i-au introdus pe cei […]