A văzut moartea cu ochii

I.B.
0 0

accidentAccident feroviar grav, în această dimineaţă, în judeţul Dâmboviţa. Directorul economic al unei firme aflate în subordinea CJ Dâmboviţa, a scăpat cu viaţă, după ce a fost lovit de o drezină a CFR. Directorul a ignorat Crucea Sf. Andrei. Mai mult, a depăşit o maşină staţionată. Directorul economic din cadrul CJ Dâmboviţa, a scăpat ca prin minune după ce a fost lovit de o drezină a CFR, în care se aflau mai mulţi muncitori. Viorel Tache a ignorat Crucea Sf. Andrei, a depăşit o maşină saţionată şi a fost lovit în plin. Bărbatul venea dinspre Moreni şi ducea la muncă, la Târgovişte, fiind cu maşina firmei. El a rămas acum fără permis pentru 90 de zile şi, în plus, a fost şi sancţionat cu amendă. Poliţştii continuă cercetările. Accidentul a avut loc la trecerea la nivel cu cale ferată unde, în urmă cu câţiva ani, a avut loc tragicul accident cu nuntaşi, din Valea Lungă. Acesta a fost cel mai grav accident feroviar din istoria României. Au murit atunci 11 oameni, iar alţi 13 au fost grav răniţi, după ce şoferul a ignorat aceeaşi Cruce a Sf. Andrei.
Astfel, în conformitate cu articolul 60 din OUG 195/2002, republicată:
(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovadă de prudenţă sporita la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
(2) La trecerea la nivel cu o cale ferată curentă, prevăzută cu bariere sau semibariere, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să oprească în dreptul indicatorului ce obligă la oprire, dacă acestea sunt în curs de coborâre ori în poziţie orizontală şi/sau semnalele sonore şi luminoase care anunţă apropierea trenului sunt în funcţiune.
(3) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, semnalizată corespunzator, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.
Art. 102, alin (3), lit. c
stipulează: „neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt cob-orate ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”. Mai mult, conducatorul de autovehicul nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce dacă sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus în condiţiile stipulate mai sus.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor"

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Dâmboviţa a celebrat în data de 5 mai 2015, campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”. Iniţiativa anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” este parte a efortului major global coordonat de OMS, care sprijină profesioniştii din domeniul sănătăţii să-şi îmbunătăţească informaţiile privind igiena mâinilor în cadrul serviciilor […]