Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!

Date:

puscarieÎn cadrul priorităţii naţionale „Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii a implementat la nivel naţional, în perioada octombrie 2012-martie 2013, o campanie de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor cu vârste între 15-17 ani, intitulată „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!”
„Premergător campaniei, la nivel naţional a fost făcut un studiu pe bază de chestionar aplicat în rândul elevilor de liceu, din care a reieşit faptul că, deşi în viziunea liceenilor mediul şcolar-mediu în care-şi petrec o parte importantă din timp-este apreciat a fi unul caracterizat de siguranţă, totuşi, mulţi dintre adolescenţi au menţionat faptul că în liceele lor sunt prezente o serie de fenomene care ar putea diminua acest sentiment de siguranţă (hărţuiri, jigniri, umiliri, distrugerea unor bunuri din interiorul şcolii, conflicte verbale, bătăi etc)”, ne-a declarat comisar şef de poliţie Nina Tatiana Neacşu.
„La nivelul judeţului campania a fost implementată la Colegiul Naţional Constantin Carabella din Târgovişte, grupul ţintă fiind constituit din elevii claselor IX-XI, şi a fost structurată pe două module: unul de informare prin organizarea de întâlniri cu elevii şi unul de creaţie, în care elevii au prezentat un eseu antivi-olenţă.
La final au fost selectate cele mai bune trei eseuri care vor participa la etapa naţională a concursului. Selectarea acestora a fost făcută de către o comisie din care am făcut şi eu parte alături de prof. Curculescu Marian, inspector specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, şi un reprezentat mass-media locală, iar câştigătorii au fost Stemate Daria, cls. a IX-a E, Erica Oprea, cls. a XI-a C, şi Dinescu Miruna, cls a IX-a C”, a mai precizat Nina Tatiana Neacşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

PJDL este o gură de oxigen pentru administrațiile locale 

Programul Județean de Dezvoltare Locală este un succes și...

Accident rutier soldat cu pagube material pe DN 72A Priseaca

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Mai mulţi cetăţeni au fost depistaţi în ultimele zile cu nereguli pe aeroporturi 

În ultimele zile, echipele mixte care desfășoară controale în...