Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

0 0

Ziua internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată, în fiecare an, începând cu 9 septembrie 1989. Trebuie să conştientizăm cu toţii că autismul este o tulburare de comportament, mai frecventă decât cancerul, diabetul sau sindromul Down. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism.
Autismul nu este o boală, ci o tulburare de comportament, iar din acest motiv diagnosticul nu poate fi pus prin analize de sânge, analize ADN sau alte investigaţii clinice. Singurul mod prin care un medic psihiatru în pediatrie pune diagnosticul de autism este prin analizarea comportamentului copilului. Deşi prevalenţa autismului este foarte mare, cercetătorii încă fac eforturi să descopere cauzele autismului. Procesul este dificil din cauza faptului că simptomatica este diferită la fiecare pacient, lumea ştiinţifică fiind de acord că responsabili de autism sunt mai mulţi factori, simultan.
Ceea ce numim generic autism, reprezintă de fapt o multitudine de tulburări din spectrul autismului, un grup de dizabilităţi de dezvoltare care pot cauza deficienţe de comportament şi de comunicare, cu repercusiuni în comportamentul social al copilului diagnosticat. Tulburarea apare mai des la băieţi, decât la fete. Cu sprijinul potrivit, însă, mulţi dintre aceşti copii pot duce o viaţă normal: „În România, sute sau poate chiar mii de copii cu tulburări din spectrul autismului rămân, încă, fără diagnostic, de cele mai multe ori din cauza faptului că părinţii cunosc foarte puţine lucruri despre acest subiect. intervine adesea şi stigmatizarea socială a acestor familii care preferă să izoleze copilul de societate. De aceea, este foarte important orice efort de conştientizare făcut de fiecare dintre noi.
Salut preocupările Guvernului PSD – ALDE şi ale premierului Viorica Dăncilă, în sprijinul familiilor şi asociaţiilor de profil. Guvernul PSD – ALDE are în vedere, pentru prima dată în România, un pachet complex de sprijin pentru copiii diagnosticaţi cu autism, sindrom Down, boli rare sau nevăzători, cu scopul integrării lor, mai uşoare, în societate.
Sunt convinsă că adoptarea unui asemenea pachet de sprijin va creşte nu numai şansele lor de a duce o viaţă normală, ci şi numărul copiilor diagnosticaţi”, a declarat deputatul Carmen Holban.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este succesorul Programului Operaţional Regional 20072013 şi unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada 2014-2020. Viziunea strategică privind nevoile de dezvoltare cărora trebuie să le răspundă POR 2014-2020 […]