Ziua internaţională a asistenţilor medicali

1 0

În ultimii doi ani am avut mult mai multă nevoie de ei și nu ne-au dezamăgit așteptările. Au fost, sunt și vor fi întotdeauna lângă cei care au nevoie de alinare. Deseori, au muncit chiar până la epuizare.

Asistenții medicali sunt cei care își pun amprenta pe viețile oamenilor din jurul lor în fiecare zi și care au devenit reale exemple pentru mulți.

Campania de vaccinarea împotriva bolii care ne-a schimbat viețile în ultimii doi ani a început cu o asistentă medicală. Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 din România a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă (Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”), membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Cea care a marcat această nobilă meserie a fost Florence Nightingale. În momentul în care i s-a permis să meargă pe front să îngrijească soldații, istoria profesiei s-a schimbat.

Ziua internaţională a asistenţilor medicali (International Nurses Day) este marcată anual la 12 mai, dată ce reprezintă ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale (12 mai 1820), cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale, pe lângă Spitalul „Saint Thomas” din Londra, în 1860.

Până la acea dată, asistentele erau considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare. Ca semn al recunoaşterii meritelor sale, regina Victoria a decorat-o în 1904 cu Crucea Roșie Regală. În 1907, a devenit prima femeie din Marea Britanie recompensată cu Ordinul de Merit.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu […]