Ziua în amiaza mare, la furt de conductă. Jandarmii le-au ieşit în cale hoţilor de conductă

conductaNimeni nu poate cuantifica cât de mult se fură din zona petrolieră dezafectată dâm-boviţeană. Cert este că jandarmii din când în când le dă planurile peste cap hoţilor de conductă petrolieră dezafectată. Goana după fier vechi a căpătat noi valenţe, prin faptul că tot mai multe conducte petroliere dezafectate au devenit ţinta hoţilor de fier vechi. Trei bărbaţi, care au sustras conductă metalică de pe raza localităţii Valea Mare, au fost prinşi de jandarmii dâm-boviţeni. Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, care acţiona pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale pe zona localităţii Valea Mare, a depistat pe terenul viran din localitate, trei bărbaţi care transportau cu o căruţă conductă metalică sustrasă din apropierea unui parc petrolier. În urma verificărilor efectuate de jandarmi, sa stabilit că bărbaţii, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, au sustras cinci bucăţi de conductă metalică, în lungime totală de aproximativ 30 metri, dintr-un tronson dezafectat aparţinând unei societăţi comerciale. Bărbaţii intenţionau să transporte materialul feros sustras, cu ajutorul unei căruţe la un centru de colectare a materialelor feroase, în vederea valorificării acestuia. Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de „furt”, actele urmând a fi înaintate instituţiei abilitate pentru continuarea cercetărilor.
Centrele de colectare a deşeurilor feroase încurajează furturile
În opinia oamenilor legii centrele de colectare a deşeurilor feroase ar trebui închise şi s-a ajuns la această concluzie pentru că prin activitatea lor, aceste centre încurajează furturile. Zeci de furturi de materiale feroase au loc zilnic, în judeţul nostru. Hoţii intră în gospodării, fură tot ce la pică în mână şi pot valorifica la centrele de fier vechi. Multe furturi au fost semnalate, în ultima perioadă, şi din structura căilor ferate, fiind pusă în pericol siguranţa transportului pe liniile ferate. De asemenea, sunt vizate de hoţi şi maşinile vechi, pentru a le fi sustrase radiatoarele sau alte piese, tot pentru a le valorifica pentru un pachet de ţigări sau niscaiva leuţi. Verificările la aceste depozite de fier vechi sunt îngreunate de legislaţia în vigoare. Astfel, dreptul de control, le revine celor de la Garda de Mediu şi Garda Financiară. Singurele dăţi când oamenii legii pot intra, sunt în cadrul anchetelor, când au suspiciuni că sunt depozitate bunuri furate, în prezent, dacă doresc să treacă pragul unei astfel de unităţi, în control, poliţiştii sunt nevoiţi să facă schimb de hârtii cu reprezentanţii de la Mediu sau cu cei de la Garda Financiară, pentru a-i putea însoţi. Chiar şi aşa, însă, nu reuşesc să afle prea multe, căci în actele societăţii se completează, simplu, „deşeu feros”, fără a se preciza dacă este vorba despre şine de cale ferată, radiatoare de maşini etc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Mogoşani, Se asfaltează şi se modernizează DC 73 Meri - Cojocaru şi DC 74 Mogoşani - Zăvoiu

Infrastructura rutieră reprezintă o carte de vizită pentru orice localitate din judeţ. Lucrări la infrastructura rutieră se află în plină derulare şi în comuna Mogoşani. Este vorba despre o lucrare în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, de asfaltare a DC 73, sector Meri -Cojocaru pe o lungime de 1,4 km […]