Ziua comerţului electronic, în România

Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) organizează pe 15 octombrie prima ediţie a Zilei Comerţului Electronic. Evenimentul va reuni principalii factori de decizie, reglementare şi supervizare a sectorului comerţului electronic, oferind date la zi cu privire la schimbările legislative, impactul lor în relaţia cu consumatorii din România, precum şi evoluţia plăţilor digitale şi a economiei digitale din ţara noastră.
Sectorul de comerţ electronic din România confirmă trendul pozitiv din ultimii ani, astfel că şi în 2019 a înregistrat o creştere de două cifre. Pentru prima dată a fost depăşit pragul de 4 miliarde de de euro, ceea ce înseamnă o evoluţie de 20-22% faţă de 2018. Există posibilitatea ca în 2020 să depăşim pragul de 5 miliarde de euro.
Deputaţii au decis instituirea zilei de 15 octombrie ca „Ziua naţională a comerţului electronic”. Autorităţile centrale şi locale, dar şi societatea civilă pot organiza manifestări sau acţiuni cu scopul informării şi conştientizării cu privire la existenţa acestui tip de comerţ.
Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 279 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 24 abţineri.
Obiectul de reglementare al proiectului iniţiat de zece senatori de la mai multe formaţiuni politice prevede instituirea zilei de 15 octombrie ca „Ziua naţională a comerţului electronic”, care poate fi organizată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, de către persoane fizice sau juridice, precum şi de către societatea civilă, împreună sau separate, prin organizarea şi/sau participarea la manifestări sau acţiuni cu caracter social sau ştiinţific, cu scopul informării şi conştientizării cu privire la existenţa comerţului electronic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristian Stan intenţionează să menţină neschimbat executivul Primăriei Târgovişte

Cu 12 consilieri PSD din totalul de 21, primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan nu va avea nicio problemă să îşi promoveze şi valideze proiectele edilitare.Întrebat direct dacă va merge cu aceeaşi echipă de vicepri-mari, Cristian Stan a declarat fără nicio ezitare:„În ultimii patru ani nu cred că aţi auzit vreo […]