„Verde la educaţie pentru circulaţie”

Poliţia şi Lidl continuă educaţia rutieră prin campania naţională „Verde la educaţie pentru circulaţie”, un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, pentru al şaptelea an consecutiv. Ediţia de anul acesta a campaniei a avut loc la data de 28 septembrie. Noutatea evenimentului „Verde la educaţie pentru circulaţie” de anul acesta, constă în jocul „Surprize sau amenzi?”, care îi va ajuta pe cei mici să asimileze, prin joc şi premii, regulile de circulaţie explicate de reprezentanţii Poliţiei Române, oferindu-le tuturor şansa de a deveni pietoni responsabili.
Pe 28 septembrie, fiecare copil cu vârsta între 4 şi 10 ani a avut şansa să înveţe cum să fie un pieton responsabil direct de la reprezentanţii Poliţiei Române. Devenit deja tradiţie, evenimentul naţional de educaţie rutieră „Verde la educaţie pentru circulaţie”, iniţiat de Lidl şi Poliţia Română, are ca scop conştientizarea în rândul celor mici, dar şi al părinţilor, privind importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie. Proiectul îşi propune, totodată, formarea unui comportament responsabil în trafic al copiilor, pentru ca, pe termen lung, numărul de accidente în care sunt implicaţi, cu vină, cei mici, să se reducă. Astfel, an de an, copiii învaţă de la poliţişti regulile de circulaţie necesare pentru a fi în siguranţă ca pietoni în trafic.
„Surprize sau amenzi?” -Noutatea ediţiei din acest an
Lecţia interactivă a avut loc în parcările magazinelor Lidl, şi a constat în două sesiuni: prima parte informativă, iar cea de-a doua practică, pentru ca cei mici să aplice noţiunile învăţate. Aşadar, în cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la poliţişti toate informaţiile despre cele mai importante reguli de circulaţie pentru ei, şi totodată cât de important este să fie atenţi la traf-ic.Cea de-a doua parte, dedicată educaţiei prin joc, vine anul acesta cu o nouă componentă practică: jocul Surprize sau amenzi?. Astfel, după ce poliţistul le va explica copiilor şi părinţilor regulile de circulaţie, le va adresa participanţilor întrebări. Acesta va aprecia răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care oferă informaţiile corecte şi cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecţiei, toţi copiii vor primi premii şi vor fi declaraţi „absolvenţi” ai cursului. „Un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere cu implicarea copiilor îl reprezintă conştientizarea de către aceştia, pe termen lung, a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, conduită ce se naşte şi se dezvoltă prin activităţi educative, încă de la vârste fragede.” chestor de poliţie Florentin BRĂCEA, director DIRECŢIA RUTIERĂ POLIŢIA ROMÂNĂ.”Prin Verde la educaţie pentru circulaţie, ne-am implicat activ în transmiterea informaţiilor esenţiale către copii şi părinţi despre cum să fii un pieton responsabil, pentru că noi credem cu tărie că educaţia, sub toate formele sale, contribuie substanţial la un viitor mai bun. Am demarat acest program în 2012, a fost printre primele noastre proiecte de responsabilitate socială şi de atunci vedem cum creşte, de la ediţie la ediţie, alături de partenerii noştri de la Poliţia Română. Aşadar, pe 28 septembrie aşteptăm cât mai mulţi copii în parcările magazinelor Lidl din ţară”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare şi CSR Lidl România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PESTE 5.000 DE ORDINE DE PROTECŢIE PROVIZORII, EMISE DE POLIŢIA ROMÂNĂ, DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI

În primele 8 luni ale anului 2019, la nivel naţional, poliţiştii au emis 5.096 de ordine de protecţie provizorii, dintre care 1.850 au fost transformate în ordine de protecţie. Poliţia Română acordă o atenţie deosebită cazurilor de violenţă domestică. Pe lângă intervenţiile şi măsurile luate în astfel de cazuri, poliţiştii […]