Vaccinul produs de Pfizer BioNTech, şase doze dintr-un flacon

0 0

La data de 8 ianuarie 2021, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis recomandarea modificării Rezumatului Caracteristicilor Produsului vaccinului Comirnaty produs de Pfizer BioNTech, conform căreia pot fi extrase 6 doze de vaccin din flacon în aceleaşi condiţii de diluţie, volumul de rezervă fiind suficient.
Rezumatul Caracteristicilor Produsului a fost astfel modificat şi a fost impusă următoarea condiţionare: „Pentru a extrage 6 doze dintr-un singur flacon, trebuie utilizate seringi şi/sau ace cu spaţiu mort redus. Spaţiul mort redus al seringii combinat cu spaţiul mort redus al acului nu trebuie să depăşească un volum de 35 microlitri. Dacă se utilizează seringi şi ace standard, este posibil să nu existe un volum suficient pentru a extrage a şasea doză dintr-un singur flacon. Fiecare doză trebuie să conţină 0,3 ml de vaccin. În cazul în care cantitatea de vaccin rămasă în flacon nu poate furniza o doză integrală de 0,3 ml, flaconul şi orice volum în exces trebuie eliminate”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

18 ianuarie - Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă

Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2011.Data nu este aleasă întâmplător, întrucât cifra „1” arată ca un baston sau o mătură, iar cifra „8” reprezintă chiar forma omului de zapadă.La data de 20 martie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Topirii Omului […]