Sute de intervenţii ale pompierilor dâmboviţeni

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 41 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 41 evenimente: 7 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 14 acţiuni pentru asigurare zonă, 15 acţiuni pentru asistenţă persoane, o misiune pirotehnică şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (3 deblocări de uşă, o salvare animal şi o căutare persoană rătăcită în pădure). Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicigospodăreşti, mijloace auto etc.), 14 acţiuni pentru asigurare zonă, 15 acţiuni pentru asistenţă persoane, o misiune pirotehnică şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (3 deblocări de uşă, o salvare animal şi o căutare persoană rătăcită în pădure). Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 246 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.
Activităţi de prevenire
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 5 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (la 3 clădiri de învăţământ, o clădire de supraveghere şi o instalaţie de stingere).
Au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu (pentru o clădire de alimentaţie publică şi o clădire de producţie).
Au fost aplicate 28 sancţiuni contravenţionale principale (26 de avertismente şi două amenzi în cuantum de 1.000 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.
De asemenea, inspectorii de prevenire au efectuat 129 de controale la spaţii comerciale şi instituţii, verificând modul în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVlD-19, iar subunităţile de intervenţie au desfăşurat, în localităţi din raioanele de bază, 54 activităţi de instruire cu cetăţenii, privind măsurile sanitare şi de distanţare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu
SARS-CoV-2.
Astfel de acţiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor prin respectarea măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.
Reamintim cetăţenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecţie:

  • purtarea măştii astfel încât atât nasul cât şi gura să fie acoperite;
  • igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern şi evitarea ducerii mâinilor la nas, gură şi ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea spaţiilor aglomerate şi păstrarea distanţei de minim 2 metri faţă de persoanele din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vizită de lucru pe şantierul de la Curtea Domnească Târgovişte

Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească (CNMCD) din municipiul Târgovişte este obiectul unor ample lucrări de restaurare şi conservare, în cadrul unui proiect realizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural, […]