Subprefectul judeţului Dâmboviţa, confirmat cu COVID-19 iar prefectul a fost carantinat la sediul Prefecturii Dâmboviţa, fiind considerat contact direct, deşi rezultatul testului a ieşit negativ

Având în vedere că la nivelul Biroului Electoral Judeţean de Circumscripţie Dâmboviţa au fost confirmate două persoane la testul pentru identificarea virusului SARS-CoV-2, precizăm că ulterior au fost testaţi 3 angajaţi ai Instituţiei Prefectului-judeţul Dâmboviţa. În urma testării, 2 rezultate au fost negative şi unul pozitiv, respectiv al subprefectului judeţului.
În cursul dimineţii de duminică, subprefectul Cristea Chiru Cătălin s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Dâmboviţa, unde starea de sănătate a fost evaluată de un medic de specialitate; întrucât a dezvoltat o formă uşoară a primit recomandarea de izolare la domiciliu.
Ca urmare a evoluţiei evenimentelor şi a concluziilor anchetelor epidemiologice efectuate în urma activităţilor de la Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-au luat toate măsurile impuse de lege. Pentru cele trei cazuri confirmate „Pozitiv”, respectiv Preşedintele Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa, Subprefectul judeţului şi un funcţionar din cadrul Autorităţii Electorale Permanente au fost emise de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa decizii de izolare la domiciliu ca urmare a evaluării stării de sănătate şi a recomandărilor făcute de medicii de specialitate.
Întrucât rezultatul testului pentru Prefectul judeţului Dâmboviţa a fost” Negativ” dar din cadrul anchetelor epidemiologice efectuate a fost stabilită calitatea de” Contact direct ” al unei persoane testate pozitiv a fost emisă decizia de carantinare cu locaţia declarată Instituţia Prefectului judeţul Dâmboviţa. Prefectului judeţului i s-a asigurat un spaţiu corespunzător, izolat de restul personalului, spaţiu de unde îşi va desfăşura activitatea. Potrivit procedurilor operaţionale ale Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Prefectul judeţului va fi testat din nou în perioada imediat următoare.
Toate deciziile de izolare, respectiv carantinare sunt emise pentru o perioada de 14 zile (03-16.10.2020).
În cursul zilei de duminică, toate spaţiile unde sau desfăşurat activităţi ale Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa şi birourile din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Dâmboviţa au fost dezinfectate, astfel încât activitatea să se desfăşoare în mod corespunzător şi în condiţii de siguranţă.
În funcţie de dinamica evenimentelor vă vom informa asupra măsurilor dispuse.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristian Stan, primarul Municipiului Târgovişte: refuzând să transporte elevii, Grup Atyc încalcă legea!

Cristian Stan, primarul reales al Municipiului Târgovişte, a adus în atenţia opiniei publice problema cu care se confruntă elevii navetişti care învaţă în Târgovişte şi care, potrivit legii, beneficiază de transport gratuit. întrucât nu li se eliberează abonamentele care vor fi decontate ulterior de MEC şi primării, primarul Cristian Stan […]