Published On: mie, iul. 24th, 2019

Subiectul sensibil al stadionului tensionează puternic relaţia dintre liberali şi majoritatea PSD de la cârma Primăriei Târgovişte

nichiduta.ro

„Am fost solicitaţi să dăm votul pentru un proiect de 1,6 milioane de euro, pentru renovarea Stadionului Municipal „Eugen Popescu”. Am dat votul nostru. Menţionez că, fără votul liberalilor din Consiliul Local, demolarea şi reconstrucţia stadionului nu se putea face. Ulterior, Primăria ne anunţă că investiţia se va mări şi va ajunge la 5-6 miloane de euro. Dacă este să adăugăm şi cele 3 miloane de euro care, apreciem noi, se vor cheltui cu echipa în acest an competiţional, se va ajunge la suma de 9 milioane de euro, adică aproximativ 20% din bugetul propriu al oraşului. Nu avem infrastructură rutieră, nu avem un program amplu de dezvoltare a oraşului, nu avem un spital nou, nu avem alte lucruri care ţin de necesităţile urgente de dezvoltare ale municipiului dar, din păcate, ne împrumutăm bani şi valoarea proiectelor creşte de la o zi la alta.”, a acuzat preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, într-o conferinţă de presă. Cotinescu a exprimat îndoieli şi cu privire la proiect dar şi la capacitatea firmei primăriei de a-l duce la bun sfârşit, fiind vorba despre valoarea ridicată şi lipsa de experienţă în ce priveşte construcţiile metalice.
Tot pe tema sensibilă a stadionului, din punct de vedere electoral vorbind, PNL Târgovişte reclamă şi un incident petrecut la Ploieşti, cu puţin timp înainte de meciul dintre Chindia Târgovişte şi Viitorul. Printr-un comunicat de presă, PNL Târgovişte reclamă faptul că „un grup format din peste 30 de suporteri târgovişteni, toţi plătitori de bilete şi care au ajuns la Ploieşti pe propria cheltuială, a fost ţinut de jandarmi la poarta stadionului, la solicitarea expresă a unui reprezentant al clubului organizator, F.C. Chindia, dl. Dragoş Clipea. Explicaţia a fost aceea că suporterii purtau tricouri inscripţionate cu mesajul „Vrem stadion nou! Târgoviştea merită! Respectaţi-vă promisiunile!”, fapt ce ar fi deranjat în opinia reprezentantului clubului organizator, şefii Primăriei Targovişte. Aceiaşi care le alimentează bugetul din bani publici, din care îşi încasează şi salariile.
Din cei 34 de suporteri, doar 9 au reuşit să intre pe stadion până la intervenţia dl. Clipea şi a jandarmilor.
PNL Târgovişte condamnă cu fermitate astfel de practici şi le supune oprobiului public. Având în vedere că, în procent de 95% F.C. Chindia este susţinută financiar din fonduri publice, că este un bun şi o emblemă a oraşului, transparenţa decizională, inclusiv privind modul de cheltuire a banilor sunt obligatorii.”, susţin liberalii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro