STS dezvoltă o funcţionalitate suplimentară a aplicaţiei Corona-Forms, utilizată în prezent de autorităţile medicale în monitorizarea cazurilor C0VID-19

Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la sistemele informatice dezvoltate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru Ministerul Sănătăţii care să sprijine prevenirea răspândirii noului coronavirus şi ca urmare a solicitărilor mai multor trusturi de presă, pentru corecta informare a cetăţeniilor, STS a făcut câteva precizări importante.
STS nu dezvoltă o aplicaţie bazată pe colectarea informaţiilor de localizare a persoanelor, ci o funcţionalitate suplimentară a aplicaţiei Corona-Forms, utilizată în prezent de autorităţile medicale.
Noua funcţionalitate va permite o monitorizare medicală a cazurilor COVID-19, pe baza informaţiilor introduse în aplicaţie de entităţile prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul
SARS-CoV-2.
La solicitarea Ministerului Sănătăţii, pe platforma Corona-Forms, vor fi prezentate într-o interfaţă grafică internă de tip hartă adresele declarate în timpul anchetei epidemiologice de către persoanele care au rezultate pozitive la virusul SARS-CoV-2. Această funcţionalitate va fi disponibilă doar factorilor de decizie şi va permite filtrarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, pe zone, până la nivelul străzilor. Reiterăm faptul că această funcţionalitate nu presupune monitorizarea persoanelor.
STS a dezvoltat, pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de Ministerul Sănătăţii, un sistem informatic care permite centralizarea datelor cu privire la persoanele confirmate cu noul coronavirus.
La acest moment, potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obţinute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel naţional ori judeţean sau doar pentru anumite zone. De asemenea, sistemul informatic permite transmiterea către fiecare pacient şi către medicii de familie a mesajelor SMS şi e-mail-urilor cu rezultatele testului COVID-19.
În continuare, STS oferă asistenţă tehnică de specialitate pe domeniul IT&C şi îşi manifestă toată deschiderea pentru susţinerea demersurilor guvernamentale în gestionarea efectelor pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Agenţii economici au posibilitatea să recruteze din timp viitorii lucrători

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa invită şi anul acesta agenţii economici la un dialog care nu poate avea decât efecte benefice pe viitor. Concret, firmele sunt solicitate să estimeze necesarul de forţă de muncă pe termen mediu, astfel încăt să existe o proiecţie a evoluţiei pieţei locale a muncii, pe baza căreia […]