Ziarul Dâmboviţa –Ziarul Dâmboviţa –
  • Actualitate
  • ANUNŢURI
  • Administrație
  • Social
  • Politică
  • Cultură
  • Sport

 Se pregătește o Strategie de Dezvoltare Integrată pentru Zonele Montane

Social 30/03/2023

De secole, munții noștrii au jucat un rol economic, social, cultural și de mediu crucial…

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” al judeţului Dâmbovița sprijină programul „Şcoala altfel”, derulat în această perioadă.

30/03/2023

Cinci tineri au dat atacul la magazia Liceului Tehnologic Nucet 

30/03/2023

Mașini și case, cuprinse de flăcări 

30/03/2023
Facebook Twitter Instagram
ISSN 2971–9704 ISSN-L 2971–9704
Facebook Twitter Instagram
Ziarul Dâmboviţa –Ziarul Dâmboviţa –
31/03/2023
e-paper
  • Actualitate
  • ANUNŢURI
  • Administrație
  • Social
  • Politică
  • Cultură
  • Sport
Ziarul Dâmboviţa –Ziarul Dâmboviţa –
e-paper
Home»Administraţie»STRATEGIE PRIVIND COMBUSTIBILII CURAŢI
Administraţie

STRATEGIE PRIVIND COMBUSTIBILII CURAŢI

Elena-Alexandra OPRESCUBy Elena-Alexandra OPRESCU25/01/2013Niciun comentariu
Share
Facebook Twitter Email

Fuel pumpComisia Europeană a anunţat un pachet ambiţios de măsuri vizând crearea de staţii de combustibili alternativi în întreaga Europă, cu standarde comune de proiectare şi utilizare. Până în prezent, iniţiativele politice au vizat în principal combustibilii înşişi şi vehiculele, fără a lua în considerare distribuţia combustibililor. Măsurile de stimulare au fost lipsite de coordonare şi insuficiente. Combustibili curaţi întâmpină trei obstacole principale: costul ridicat al vehiculelor, un nivel scăzut de acceptare din partea consumatorilor, precum şi lipsa staţiilor de reîncărcare şi realimentare. Este un cerc vicios. Nu se construiesc staţii de realimentare deoarece nu există suficiente vehicule. Vehiculele nu se vând la preţuri competitive, deoarece nu există cerere suficientă. Consumatorii nu cumpără vehiculele, deoarece au preţuri ridicate şi nu există staţii. Prin urmare, Comisia propune stabilirea unui pachet de obiective obligatorii pentru statele membre în ceea ce priveşte infrastructura destinată combustibililor curaţi, cum ar fi energia electrică, hidrogenul şi gazul natural, precum şi standarde comune la nivelul UE pentru echipamentele necesare. Pachetul privind energia nepoluantă pentru transport constă într-o comunicare privind o strategie europeană în materie de carburanţi alternativi, o directivă privind infrastructura şi standardele şi un document de însoţire care să descrie un plan de acţiune pentru dezvoltarea de gaz natural lichefiat (GNL) în sectorul transportului maritim. Principalele măsuri propuse sunt următoarele: energie electrică – situaţia punctelor de încărcare cu energie electrică variază considerabil în UE. Lideri în acest domeniu sunt Germania, Franţa, Ţările de Jos, Spania şi Regatul Unit. Propunerea legislativă a Comisiei prevede să se impună, în fiecare stat membru, un număr minim de puncte de reîncărcare echipate cu o priză comună (a se vedea tabelul anexat). Obiectivul este de a avea un număr suficient de puncte de încărcare, astfel încât producătorii de automobile să se poată lansa într-o producţie de masă, la preţuri rezonabile. O priză comună la nivelul UE este un element esenţial pentru adoptarea pe scară largă a acestui combustibil. Pentru a pune capăt incertitudinilor de pe piaţă, Comisia a anunţat astăzi că priza de „tip 2” va servi drept standard comun în întreaga Europă. Hidrogen – Germania, Italia şi Danemarca deţin deja un număr semnificativ de staţii de realimentare cu hidrogen, deşi unele dintre acestea nu sunt accesibile publicului. Sunt încă necesare standarde comune pentru anumite componente, cum ar fi furtunurile pentru combustibil. Conform prezentei propuneri, staţiile de alimentare existente vor fi conectate pentru a forma o reţea cu standarde comune, asigurând mobilitatea vehiculelor pe bază de hidrogen. Aceasta se aplică celor 14 state membre care dispun în prezent de o reţea de hidrogen.
Biocombustibili – reprezintă deja aproape 5% din piaţă. Aceştia sunt utilizaţi în amestec cu combustibili tradiţionali şi nu necesită nicio infrastructură specifică. O provocare majoră o va reprezenta asigurarea sustenabilităţii acestora. Gaz natural lichefiat (GNL) şi comprimat (GNC) – GNL este utilizat pentru transporturile pe apă, atât maritime, cât şi fluviale. Infrastructura GNL pentru alimentarea vaselor este într-un stadiu foarte incipient, doar Suedia având instalaţii de buncher-are cu GNL la scară mică pentru navele maritime, existând planuri de construire a unor astfel de instalaţii în alte câteva state membre. Comisia propune ca, până în 2020 şi, respectiv, 2025, să se instaleze staţii de realimentare cu GNL în toate cele 139 de porturi maritime şi fluviale care fac parte din reţeaua centrală transeuropeană de transport. Nu este vorba despre mari terminale de gaz, ci de staţii de realimentare fixe ori mobile. Sunt vizate toate porturile principale din UE. GNL – Gazul natural lichefiat este utilizat şi de camioane, însă există doar 38 de staţii de alimentare în UE. Comisia propune ca, până în 2020, să se instaleze staţii de realimentare la fiecare 400 km pe şoselele care fac parte din reţeaua centrală transeuropeană de transport.
GNC – Gazul natural comprimat este utilizat în principal de automobile. În prezent, un milion de vehicule utilizează acest combustibil, ceea ce reprezintă 0,5% din flotă; sectorul îşi propune creşterea de zece ori a acestei cifre până în 2020. Propunerea Comisiei va garanta că, până în 2020, vor fi disponibile în întreaga Europă puncte de realimentare accesibile publicului, cu standarde comune, la intervale de maximum 150 km. GPL – Gaz petrolier lichefiat. Nu este prevăzută nicio acţiune pentru GPL, infrastructura de bază fiind deja stabilită. Modificând reglementările naţionale pentru a încuraja implicarea şi investiţiile sectorului privat, statele membre vor fi în măsură să pună în aplicare aceste schimbări, fără ca aceasta să implice neapărat cheltuieli publice. Sprijinul din partea UE este deja disponibil prin fondurile alocate TEN-T, fondul de coeziune şi fondurile structurale.

Share. Facebook Twitter Email
Previous ArticleSenatorul USL, Leonardo Badea: „Bugetul pe 2013, un buget de dezvoltare”
Next Article Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie
Elena-Alexandra OPRESCU

Citește mai mult

Plăți de peste 53 milioane de lei, pentru investiții realizate prin Programul ”Anghel Saligny”

30/03/2023

 Clienții programului ”Banca pentru Locuințe” vor primi 238 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării

30/03/2023

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan susține investițiile pentru Târgoviște 

30/03/2023

Finanțare pentru  dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe 

29/03/2023

CJ Dâmbovița susține investițiile comunităților locale dâmbovițene 

29/03/2023

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan a  făcut o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde a ajuns aparatură medicală de ultimă generație 

28/03/2023

Se prelungește perioada alocată depunerii proiectelor din cadrul apelului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, finanțat din PNRR!

28/03/2023

Educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului

28/03/2023

Prefectul județului Dâmbovița  a transmis gânduri de apreciere și recunoștință tuturor polițiștilor dâmbovițeni 

27/03/2023

A fost semnat contractul de extindere și înființarea de rețele în comunele Niculești, Butimanu și Ciocănești

27/03/2023

O  nouă tranșă de pachete alimentare pentru persoanele vulnerabil

27/03/2023

A fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind participarea României la Programul pentru evaluarea internațională a elevilor – PISA 2025

27/03/2023

Leave A Reply Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

martie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« feb.    
Nu rata

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” al judeţului Dâmbovița sprijină programul „Şcoala altfel”, derulat în această perioadă.

Social 30/03/2023

În cadrul acestui eveniment, în zilele de 28 și 29 martie 2023, aproximativ 125 de…

Cinci tineri au dat atacul la magazia Liceului Tehnologic Nucet 

30/03/2023

Mașini și case, cuprinse de flăcări 

30/03/2023

Să știi mai multe, să fii mai bun!

30/03/2023

Pe  29 martie 2023 s-a dat  startul înscrierilor pentru sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat. 

30/03/2023

Fraudele din mediul online sunt din ce în ce mai dificil de recunoscut

30/03/2023

 Clienții programului ”Banca pentru Locuințe” vor primi 238 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării

30/03/2023
RSS Partener TV
  • Au dat ALERTĂ aparatelor RADAR, 24 de permise reținute de polițiștii dâmbovițeni, în doar câteva ore
  • Incendiu la o casă în comuna Vișina, str. Linistei
  • VESTE EXTRAORDINARĂ! O parcare cu 358 de locuri va fi realizată în Târgoviște, CJ Dâmboviţa și Primăria Târgoviște vor implementa în asociere investiția
  • Simulare BAC, astăzi, proba  la alegere a profilului și specializării
  • Vremea își continuă tendința de răcire, 29 martie 2023
Contact
Contact

Ziarul Dâmbovița

Email : ....
Contact: .....

ARTICOLE RECENTE

Care sunt procedurile de urmat in caz de accident rutier in strainatate

30/03/2023

 Se pregătește o Strategie de Dezvoltare Integrată pentru Zonele Montane

30/03/2023

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” al judeţului Dâmbovița sprijină programul „Şcoala altfel”, derulat în această perioadă.

30/03/2023
COMENTARII
  • Ionel la Mașini și case, cuprinse de flăcări 
  • S-a stins notar public Marian Fieraru din Moreni. UPDATE: Mesaje de condoleanțe - JURIDICE la Cu regret anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru Marian Fieraru, notar public care și-a desfășurat activitatea în localitatea Moreni, județul Dâmbovița (1996 – 2023)
  • Dragnea Cornel la Târgoviște: Scutiri de la plata majorărilor de întârziere pentru contribuabilii care achită integral taxele și impozitele locale
  • Vlad la CHINDIA NU CÂȘTIGĂ ÎN CUPA ROMÂNIEI
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Actualitate
  • ANUNŢURI
  • Administrație
  • Social
  • Politică
  • Cultură
  • Sport
© 2023 Ziarul Dâmbovița ziardambovita.ro.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.