Şcolile nu vor trebui să respecte distanţarea între băncile elevilor, dar aceştia vor purta obligatoriu măşti de protecţie

Autorităţile pregătesc un nou set de măsuri pentru începerea şcolii pe data de 14 septembrie. Acestea se regăsesc într-un proiect de ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptată de guvern.
Potrivit proiectului, elevii ar putea avea ore de numai 30 de minute, iar la unele materii, aceştia ar putea avea mai puţine ore. De asemenea, proiectul prevede organizarea cursurilor în 3 sau 4 schimburi.
Pe de altă parte, documentul dă posibilitatea negocierii între părinţi şi copii a orelor online. Astfel, „consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversi-tar poate propune, în urma consultării asociaţiei de părinţi din unitatea de învăţământ, ca desfăşurarea activităţii didactice care presupune prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ să se realizeze prin intermediul tehnologiei şi a internetu-
lui”.
Proiectul stabileşte că „măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor şi instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS -COV 2 se aprobă prin ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării, care va fi adoptat în termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă”. Ministerul Sănătăţii a trimis normele sanitare pentru redeschiderea şcolilor către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform surselor Libertatea.
Prin urmare, şcolile nu vor trebui să respecte distanţarea între băncile elevilor, dar aceştia vor purta obligatoriu măşti de protecţie. Cu toate acestea, elevii şi întreg personalul din unităţile de învăţământ, vor purta, obligatoriu, măştile de protecţie cât timp se află în interiorul instituţiilor. Indiferent dacă aceştia se află în timpul cursurilor sau în recreaţie, masca este obligatorie. De la această regulă sunt exceptaţi doar preşcolarii (copiii de grădiniţă). De asemenea, măştile sunt obligatorii şi în curte, „dacă va fi aglomeraţie”. De asemenea, băncile elevilor vor trebui dotate cu plexiglas.
Anul şcolar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie.
Consiliul Naţional al Elevilor condamnă iresponsabilitatea de care Ministerul Educaţiei şi Cercetării a dat dovadă de-a lungul întregului proces de elaborare a măsurilor privind începerea anului şcolar, care a culminat cu publicarea, în timpul serii de vineri, a proiectului de OUG, se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Naţional al Elevilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Serbia

Conform noilor prevederi, începând cu data de 15 august a.c., ora 00.00, accesul cetăţenilor străini care intră pe teritoriul Republicii Serbia din România, Bulgaria, Croaţia sau Macedonia de Nord este permis doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infecţia cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, […]