Să acordăm prioritate şi să respectăm pietonii

Structura de prevenire a criminalităţii şi poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au acţionat, pe raza municipiului Târgovişte, pentru informarea participanţilor la trafic cu privire la regulile de circulaţie referitoare la acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a părţii carosabile.
Totodată, s-a urmărit şi transmiterea unor recomandări pentru protecţia bunurilor deţinute în autovehicule şi pentru prevenirea unor fapte de furt sau înşelăciune prin diferite metode.
Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere, poliţiştii de la rutieră atrag atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.
Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată.
Acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, în intersecţiile nedirijate, atunci când pătrund pe un drum de categorie superioară.
Acordaţi prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia.
Totodată, poliţiştii le reamintesc cetăţenilor că traversarea drumurilor publice trebuie să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Inundaţiile fac prăpăd la Ciocăneşti

Pompierii dâmboviţeni continuă acţiunile de degajare a apei provenită din precipitaţiile căzute în cantitate mare în după-amiaza zilei de 17 iunie 2020. Astfel, 9 pompieri cu 3 autospeciale şi 3 motopompe acţionează în trei puncte vulnerabile din comuna Ciocăneşti, unde apa s-a acumulat în cantităţi mari şi riscă să intre […]