S-au ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul având permisul de conducere anulat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

0 0

Politiştii au oprit pentru control, pe raza localităţii Gura Ocniţei, un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din localitate.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constat că acesta are dreptul de a conduce anulat.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat.
De asemenea, un alt bărbat de 42 de ani, din municipiul Târgovişte, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe drumul naţional 71, pe raza localităţii Viforâta, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

EDUCAŢIE RUTIERA - MODELAREA FACTORULUI UMAN PRIN RESPONSABILIZAREA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢA RUTIERA

Poliţia Română a demarat, în această vară, implementarea proiectului „Educaţie Rutieră -Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră” cod MySmis 125179, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.Proiectul, care se desfăşoară pe parcursul a 36 de luni (1 […]