S-a semnat ordinul de începere pentru elaborarea documentaţiei Masterplan a staţiunii turistice de interes naţional Peştera – Padina

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a semnat ordinul de începere pentru elaborarea documentaţiei Masterplan (Strategie de dezvoltare spaţială), privind amenajarea staţiunii turistice de interes naţional Padina – Peştera. Elaboratorul documentaţiei este Centrul de Cercetare Proiectare Execuţie şi Consulting Bucureşti SRL – Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti. Pentru identificarea soluţiilor optime de amenajare şi realizare a staţiunii turistice de interes naţional Peştera -Padina, vor fi organizate două prezentări/dezbateri ale documentaţiei. Prima dezbatere, ce constă în prezentarea tehnică, va fi organizată la jumătatea lunii decembrie şi vor participa instituţii publice de la nivel judeţean şi local, instituţii avizatoare, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale, reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari din zona studiata, ONG-uri. A doua prezentare va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie 2021, sub forma unei dezbateri publice. Având în vedere situaţia cauzată de pandemia cu virusul SARS CoV-2, în cazul în care cele două prezentări nu vor putea fi organizate în format fizic, acestea se vor desfăşura în format electronic, online sau la un post de televiziune local, urmând ca detaliile să fie stabilite, în funcţie de evoluţia pandemiei şi normele în vigoare.
Invităm, pe această cale, din nou, publicul interesat, proprietarii terenurilor din zona studiată, investitorii, să transmită observaţii, puncte de vedere, propuneri, privind realizarea staţiunii turistice de interes naţional Peştera – Padina. Acestea vor fi transmise prin poştă, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (judeţul Dâmboviţa, municipiul Târgovişte, Piaţa Tricolorului, nr. 1), prin email, direcţia.urbanismlcjd.ro, sau prin fax la numărul 0245/207658.De asemenea, pentru identificarea corectă a suprafeţelor de teren şi a poziţionării acestora, recomandăm tuturor proprietarilor de terenuri din zona studiată întocmirea sau actualizarea documentaţiei cadastrale, în sistem integrat naţional de cadastru general Stereo 70 cu viză Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI).Studiul de altimetrie şi topografic al zonei studiate (cu viză OCPI, nr. 69674/ 19.08.2020) şi prima versiune de lucru a propunerii de intravilan a staţiunii turistice de interes naţional Peştera – Padina, pot fi consultate pe site-ul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Facem precizarea că, pe parcursul elaborării documentaţiilor, faza Masterplan şi, ulterior, faza Plan Urbanistic Zonal, precum şi în timpul procesului de avizare, limita propusă a intravilanului poate suporta modificări faţă de această primă propunere de studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Depistat la volanul unui autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat, pe raza municipiului Târgovişte, un bărbat de 47 de ani, din localitatea Gura Vulcanei, în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,70 mg/l […]