Reţinut pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de art. 193 din Codul Penal.
Cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa pentru dispunerea de măsuri preventive.

În sarcina acestuia s-a reţinut că, în cursul nopţii de 3 noiembrie a.c., în timp ce se afla într-o piaţă de pe raza oraşului Pucioasa, pe fondul consumului de alcool, ar fi avut un conflict spontan cu un alt tânăr de 17 ani, pe care l-ar fi agresat fizic. Victima s-a prezentat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Poliţia dâmboviţeană vă reaminteşte:

  • Evitaţi compania unor persoane cunoscute ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice. Nu intraţi în conflict cu aceştia, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi!
  • Nu încurajaţi violenţa şi nu proferaţi injurii! Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe.
  • Nu adoptaţi o atitudine de atac, nu încurajaţi şi, mai ales, nu participaţi la manifestări agresive: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni.
  • Dacă sunteţi martorii unor manifestări agresive, anunţaţi imediat Poliţia!
  • Dacă sunteţi victime în asemenea împrejurări şi aţi suferit vătămări corporale, legea vă susţine şi, ca atare, este necesar să depuneţi imediat plângere la poliţie în vederea identificării, prinderii şi pedepsirii agresorilor.
  • Nu protejaţi agresorii prin tăcere, astfel le faţi prilejul să comită alte fapte cu violenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cercetaţi de poliţişti pentru săvârşirea unor infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.Astfel, un bărbat de 27 de ani, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Târgovişte, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.În […]