„Respectaţi-vă partenerii din trafic! Mare atenţie la pietoni şi biciclişti”

0 0

În zilele cu ploaie, străzile sunt mai aglomerate şi alunecoase. Poliţiştii îi îndeamnă pe şoferi să circule cu prudenţă, cu o viteză adaptată în permanenţă condiţiilor de drum. „Respectaţi-vă partenerii din trafic! Mare atenţie la pietoni şi biciclişti”.
Recomandări:
Înainte de a porni la drum, asigu-raţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă oferă o vizibilitate foarte bună. Este necesar ca ştergătoarele şi instalaţia de climatizare să funcţioneze perfect.
Asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic!
Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculul din faţă astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit. Nu frânaţi brusc!
Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul

zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule!
Nu îngreunaţi traficul şi nu obstrucţionaţi vizibilitatea prin opriri sau staţionări în locuri nepermise.
Evitaţi să parcaţi autoturismele în dreptul copacilor, mai ales pe vreme rea.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Să acordăm prioritate şi să respectăm pietonii

Structura de prevenire a criminalităţii şi poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au acţionat, pe raza municipiului Târgovişte, pentru informarea participanţilor la trafic cu privire la regulile de circulaţie referitoare la acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a părţii carosabile.Totodată, s-a urmărit şi transmiterea unor […]