Respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost verificată de jandarmii dâmboviţeni

0 0

Pe fondul creşterii numărului de noi cazuri confirmate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coron-avirus, jandarmii dâm-boviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi. Astfel, în perioada 26 octombrie – 01 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii publice, a fost verificată respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, fiind desfăşurate mai multe acţiuni în zone aglomerate, pieţe, târguri şi parcuri, în mijloacele de transport în comun etc.

Au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 97 au fost avertismente scrise şi 41 amenzi în valoare totală de 15.000 lei, pentru nere-spectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice din localităţile unde, prin hotărâri adoptate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa s-a instituit această măsură obligatorie, precum şi în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe sau alte zone în care există aglomerări de persoane.
Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate în perioada următoare în toate zonele menţionate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Menţionăm faptul că scopul acestor acţiuni informativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.
Totodată, vă reamintim că este important, ca pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, să purtaţi masca de protecţie şi să respectaţi măsurile de distanţare fizică.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pro România va avea propria propunere de prim-ministru

Afirmaţia aparţine coordonatorului Organizaţiei Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, care a scos în evidenţă faptul că Pro România are pe listele de candidaţi oameni cu experienţă în administraţia publică, în domeniul financiar, în economie şi pe celelalte paliere ale vieţii sociale. Ţuţuianu a susţinut că România are urgent nevoie de un […]